Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Uredba o državnem prostorskem načrtu za odsek avtoceste Draženci–mednarodni mejni prehod Gruškovje
24.9.2010


Vlada RS je na včerajšnji seji sprejela Uredbo o državnem prostorskem načrtu za odsek avtoceste Draženci–mednarodni mejni prehod Gruškovje.

V državnem prostorskem načrtu, kot izvedbenem prostorskem aktu za državno prostorsko ureditev, so določene (opisane in ustrezno grafično prikazane) rešitve glede prometno tehničnega, komunalnega, varnostnega, okoljevarstvenega urejanja prostora, pa tudi urbanističnega, arhitekturnega in krajinskega oblikovanja posega v prostor.

Prikazane so v grafičnem delu na kartah ureditvene situacije in situacije komunalne infrastrukture v merilu 1:1000 ter vzdolžnega profila v merilu 1:5000/500, opisane pa so v tekstualnem delu državnega prostorskega načrta, v uredbi o državnem prostorskem načrtu, in sicer v naslednjih poglavjih: splošni določbi, načrtovane prostorske ureditve, območje državnega prostorskega načrta, pogoji glede namembnosti posegov v prostor, njihove lege, velikosti in oblikovanja, pogoji glede priključevanja objektov na gospodarsko javno infrastrukturo in grajeno javno dobro, merila in pogoji za parcelacijo, pogoji celostnega ohranjanja kulturne dediščine, ohranjanja narave, varstva okolja in naravnih dobrin ter varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, pogoji varovanja zdravja ljudi, etapnost izvedbe prostorske ureditve, drugi pogoji in zahteve za izvajanje državnega prostorskega načrta, dopustna odstopanja ter prehodni in končna določba.

Državni prostorski načrt ima tudi obvezne priloge, med katerimi so tudi stališča do pripomb in predlogov javnosti in občin, danih v času javne razgrnitve dopolnjenega osnutka državnega prostorskega načrta in stališča do pripomb in predlogov javnosti in občin, danih v času javne seznanitve s spremembami prostorskih rešitev po javni razgrnitvi.

Kot so po seji vlade še sporočili z ministrstva za okolje in prostor, bo uredba objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije.

Vir: Ministrstvo za okolje in prostorNazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri