Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

V začetku prihodnjega tedna bodo stekle aktivnosti za oživitev gradbišča predora Markovec
11.2.2011


Avstrijska gradbena družba Alpine Bau GmbH je naročniku del, DARS d.d., zagotovila, da bodo aktivnosti za oživitev gradbišča predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo stekle v začetku prihodnjega tedna. 

Potem ko je DARS d.d. z dopisom 7. januarja letos obvestil CPM d.d., dotedanjega vodilnega partnerja po pogodbi o graditvi predora Markovec, da zaradi neizpolnjevanja obveznosti ne more več nadaljevati projekta in sočasno zahteval od drugega pogodbenega partnerja, Alpine Bau GmbH, da mora v celoti izpolniti preostale pogodbene obveznosti, sta delovni skupini delovni skupini predstavnikov DARS d.d. in Alpine Bau GmbH za tehnična ter za pravno-finančna vprašanja v manj kot enem mesecu pripravili izhodišča za čimprejšnje nadaljevanje del pod okriljem avstrijskega partnerja. V sredo, 9. februarja 2011, je bil v Kopru operativni sestanek med naročnikom del DARS d.d., nadzornim inženirjem DDC svetovanje inženiring, d.o.o. ter omenjenima pogodbenima partnerjema, na katerem je med drugim CPM d.d. predal Alpine Bau GmbH vso gradbiščno dokumentacijo v zvezi s projektom. Dan pozneje so strokovnjaki avstrijskega gradbenega podjetja, zlasti strojniki in elektrikarji, že začeli preverjati inštalacije na gradbišču, med drugim odvodnjavanje in ventilacijo. Potem ko je CPM d.d. konec novembra lani zaustavil vsa dela na projektu in se je odtlej, poleg meritev, opravljalo le osnovno vzdrževanje, je potrebno opraviti podrobne preglede in na njihovi osnovi izvesti določena dodatna vzdrževalna dela.

Alpine Bau GmbH, ki se ni izogibal solidarni odgovornosti za nadaljevanje gradbenih del predora Markovec in njihovo dokončanje, je zagotovil, da bo, po predhodno opravljenih vzdrževalnih delih na inštalacijah, začel v tednu ali dveh delati s polnimi zmogljivostmi tudi na izkopu predorskih cevi. Z deli bo začel najprej na izolski strani predora Markovec, v sklepni fazi je tudi usklajevanje glede postopka nadaljevanja del na koprski strani. DARS d.d. bo vztrajal, da se vsa dela opravljajo v okviru uredbe o lokacijskem načrtu za odsek hitre ceste Koper-Izola in pridobljenim gradbenim dovoljenjem za graditev predora Markovec.

Obstoječa pogodba o graditvi predora Markovec ostaja v veljavi.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri