Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Vlada pogostim uporabnikom pocenila vožnjo skozi predor Karavanke
17.3.2016


Vlada je sprejela Uredbo o spremembi uredbe o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke. S spremembo uredbe si uporabniki 1. cestninskega razreda lahko zagotovijo popust z nakupom nove neprenosljive točkovne karte, vezane na registrsko številko vozila. Veljavna bo 30 dni od dneva njene izdaje.

Nova neprenosljiva točkovna karta bo v prodaji s 1. 4. 2016 po ceni 32,20 EUR. Uporabniki bodo z njo lahko opravili 14 voženj, posamezna vožnja pa bo obračunana v vrednosti 2,30 EUR.

  Nova 14-točkovna karta

Prenosljiva 800-točkovna karta z veljavnostjo 18 mesecev od njene izdaje bo zadnji dan v prodaji 31. 3. 2016. Če uporabniku točkovna karta ne poteče že prej, je zadnji dan njene veljavnosti 30. september 2017.

  800-točkovna karta

Kaj lahko uporabniki storijo s preostankom vrednosti na prenosljivi 800-točkovni karti?

Točke na karti je možno porabiti v času njene veljavnosti. Po poteku veljavnosti karte ni več mogoče uporabljati. Vsi uporabniki, ki bodo imeli prenosljive karte še veljavne po 31. 3. 2016, bodo po tem datumu upravičeni do vračila vrednosti točk, ki ne zadoščajo za plačilo posamezne vožnje, torej največ 56 točk.

►Več o predoru Karavanke
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri