Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Začetek graditve protihrupnih ograj na A1 Brezovica–Vrhnika
7.4.2014Na odseku primorske avtoceste A1 Brezovica–Vrhnika bo izvajalec danes začel s predhodnimi deli v okviru projekta graditve protihrupne zaščite. Projekt vključuje zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 7,6 kilometra oziroma površini 33.784 kvadratnih metrov. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

Izvajalec del bo v prvi fazi zgradil protihrupno ograjo ob smernem vozišču od Brezovice proti Vrhniki; v prvih dveh tednih bo glavnino del opravljal izven trase avtoceste, nato pa bo zaradi tehnologije del potrebno zapreti odstavni pas v smeri Vrhnike. 

  Prospekt (v pdf)


Na javnem razpisu naročilo "Izgradnja PHO Brezovica - Vrhnika: 1. sklop (APO 12, 13, 18 in 19) in 2. sklop (APO 14, 15, 16, 17, 20, 21 in 22)" je bil kot najugodnejši izbran konzorcij Rafael d.o.o., Sevnica (vodilni partner) ter SŽ ŽGP d.d., Ljubljana (partner), za pogodbeno vrednost 4.401.342,53 evra (prvi sklop) in 5.047.915,78 evra (drugi sklop) - oz. skupaj 9.449.258,31 evra (vsi zneski so brez ddv).

Projekt zgraditve protihrupnih ograj na avtocesti A1 Brezovica–Vrhnika je razdeljen na štiri faze, za dve je rok izvedbe po 100 dni, za dve po 120 dni; sicer pa je skrajni rok dokončanja del do konca oktobra 2015.


“”   Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Cestna in pomorska infrastruktura - KS; prednostne usmeritve Področje avtocest ter javnega razpisa za izbor operacij Gradnja protihrupnih ograj na posameznih AC odseki; več na tej povezavi.
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri