Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Zavrtali v hribino Markovca
20.4.2010


Graditelj približno 2,2 kilometra dolgega dvocevnega dvopasovnega predora Markovec na hitri cesti Koper - Izola je danes zavrtal v predorsko cev na izolski strani, medtem ko bo z izkopom na koprski strani začel predvidoma v drugi polovici maja.

Izkop predorskih cevi bo trajal predvidoma do jeseni 2011, graditelj pa bo po predvidevanjih napredoval v povprečju od dva do tri metre na dan. Sicer pa bo izvajalec v skladu z načrtom v prihodnje nadaljeval izkopna dela hkrati na vseh štirih tako imenovanih napadnih mestih, torej na vseh štirih vhodno-izhodnih mestih dveh predorskih cevi.

DARS d.d. je z izvajalcem, v skupnem nastopu CPM d.d. in Alpine Bau GmbH, sklenil pogodbo o graditvi predora Markovec v vrednosti 64,5 milijona evrov in rokom dokončanja del 32 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, in sicer za gradbena dela, nato je potrebno opremiti predor še z elektro in strojno opremo za varno vodenje prometa. Ta dela bodo v obdobju graditve predora na podlagi javnega razpisa oddana izvajalcu predvidoma še pred dokončanjem gradbenih del. Predor Markovec bo v skladu z načrtom dokončan in predan prometu predvidoma spomladi 2013.

Pogodbo o graditvi predora Markovec na skupno 5,2 km dolgem odseku hitre ceste med Koprom in Izolo je DARS d.d. sklenil v začetku decembra lani, izvajalec pa je bil uveden v delo takoj po novoletnih praznikih. Graditelj predora opravlja dela kakovostno in po nekaj več kot štirih mesecih od uvedbe v delo tudi v skladu s terminskim načrtom.

DARS d.d. je vzpostavil tudi posebno poglavje na svojih spletnih straneh (na tej povezavi), kjer bo mogoče prek grafične ponazoritve spremljati potek graditve predora oz. napredovanje izkopa v hribini Markovca, v obeh ceveh oz. z vseh štirih tako imenovanih napadnih mest. Poleg osnovnih tehničnih podatkov bo, v skladu z napredovanjem del, v posebnem spletnem poglavju o graditvi predora Markovec postopno vzpostavljena tudi foto galerija, kjer bodo dela, poleg tehničnega orisa, zabeležena tudi s fotografijami.


Projektant predora Markovec so podjetja v skupnem nastopu IRGO Consulting d.o.o., ELEA iC, projektiranje in svetovanje d.o.o. ter IBE d.d.. Inženiring in nadzor nad izvedbo del opravlja DDC svetovanje inženiring, d.o.o..Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri