Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 11. marca 2021

Trenutno na avtocestnem omrežju ni večjih del, zgostitve prometa je pričakovati predvsem v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Že 15. marca pa se prične obnova vzhodne cevi predora Golovec, ki bo trajala dva meseca. Zaradi del bo občasno oviran promet skozi predor Karavanke.

04.03.2021 VEČ
Splošne novice
DARS izvedel izredne preglede avtocestnih premostitvenih objektov

DARS je po izrednem pregledu avtocestnih premostitvenih objektov, ki ga je naročil po decembrskem potresu na Hrvaškem, potrdil, da potres ni vplival na stanje premostitvenih objektov na slovenskem avtocestnem omrežju.

04.03.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na severnem delu tretje razvojne osi se nadaljujejo po načrtih

Član uprave DARS Boštjan Rigler si je skupaj z županom Velenja Petrom Dermolo, županom Mislinje Bojanom Borovnikom, županom Slovenj Gradca Tilnom Kluglerjem in županom Šoštanja Darkom Menihom ogledal potek del na območju Gaberk, kjer bo potekala trasa odseka tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem.

25.02.2021 VEČ
Splošne novice
Z obvoznico Vodice do večje varnosti in pretočnosti avtocestnega priključka

Ministrstvo za infrastrukturo, Občina Vodice in  družba DARS so danes sklenili sporazum o sofinanciranju gradnje obvoznice Vodice. DARS bo v okviru gradnje sofinanciral preureditev vzhodnega dela avtocestnega priključka iz smeri Ljubljane proti Kranju ter tako prispeval k povečanju pretočnosti in varnosti prometa.

24.02.2021 VEČ
Splošne novice
Uvedba e-vinjet bo s pomočjo avstrijskega Asfinaga uspešnejša in učinkovitejša

DARS je z Asfinagom julija lani sklenil pogodbo o nakupu tehničnih specifikacij za vzpostavitev sistema elektronske vinjete ter svetovanje pri pripravi javnega razpisa in implementaciji sistema. S tem je pridobil pomemben vpogled v podrobno znanje, ki je nastalo na podlagi celovite vzpostavitve sistema elektronskih vinjet v Avstriji.

10.02.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ