Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 28. januarja 2021

Zaradi sunkov vetra priporočamo previdno vožnjo na Štajerskem in v Pomurju. Megla v pasovih zmanjšuje vidljivost vožnje, predvsem na Primorskem v okolici Nanosa.

21.01.2021 VEČ
Splošne novice
Prepoved prehitevanja tovornjakov za varnejše avtoceste

Z današnjim dnem je po dolgotrajnih prizadevanjih začela veljati prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom, kar bo prispevalo k večji varnosti in pretočnosti na slovenskem avtocestnem križu.

15.01.2021 VEČ
Splošne novice
DARS v leto 2021 z ambicioznimi načrti

Vse napore bomo usmerili v uspešno nadaljevanje gradnje druge cevi karavanškega predora in tretje razvojne osi. Nadaljevali pa bomo tudi s pripravami na uvedbo tretjega voznega pasu od Domžal in Vrhnike proti Ljubljani, z gradbenimi projekti na Obali in postopki za širitev odseka Koseze–Kozarje na zahodni ljubljanski obvoznici v šestpasovnico.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o uvedbi avtocestne policije in prepovedi prehitevanja težkih tovornih vozil

Republika Slovenija bo 1. januarja 2021 uvedla avtocestno policijo z namenom zagotovitve večje prometne varnosti, zmanjšanja zastojev in vzpostavitve reda na slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
Z letom 2021 na avtocestah enote avtocestne policije

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak so podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju za izboljšanje varnosti na avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji.

23.12.2020 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ