Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 10. decembra 2021

V noči na soboto bo zaradi del v predorih zaprta štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani. V soboto do 13. ure bo na primorski avtocesti med Uncem in Postojno potekala menjava betonskih varnostnih ograj, zato bo promet v vsako smer urejen po enem pasu. V nedeljo se večjemu delu Slovenije obeta nova pošiljka snega.

03.12.2021 VEČ
Splošne novice
Rok za uvedbo e-vinjete skrajšali za tri mesece

Z namenom skrajšanja pogodbenih rokov in uvedbe e-vinjete do 1. 12. 2021 sta DARS in SkyToll 26. oktobra 2021 sklenila aneks k pogodbi za vzpostavitev in delovanje elektronske vinjete v vrednosti 728.753,75 EUR (brez DDV). S tem bodo uporabnikom slovenskih avtocest in hitrih cest e-vinjet na voljo z začetkom letošnjega decembra, tako kot je bilo načrtovano.

12.11.2021 VEČ
Splošne novice
Kaj je dobro vedeti pred uvedbo e-vinjete

Bliža se 1. december 2021, ko bodo v Sloveniji prvič na voljo elektronske vinjete. Takrat bomo lahko kupili letne vinjete (in polletne za motorna kolesa) samo še v digitalni različici in ne več v obliki nalepke. Nakup elektronske vinjete bo mogoč po spletu in na fizičnih prodajnih mestih, cene vseh vrst vinjet pa ostajajo nespremenjene.

02.11.2021 VEČ
Splošne novice
Parkiranje težkih vozil na avtocestnih počivališčih omejeno na 25 ur

Družba DARS bo avtocestna počivališča v prihodnjih nekaj tednih opremila z znaki, ki zapovedujejo parkiranje težkih vozil na največ 25 ur. Avtobusi in tovorna vozila nad 3500 kg bodo lahko na označenih parkirnih mestih parkirani največ 25 ur. Po preteku tega roka jih morajo vozniki odpeljati s počivališča.

08.11.2021 VEČ
Splošne novice
Z novembrom prepoved prehitevanja tovornih vozil na celotnem avtocestnem omrežju

Od 1. novembra 2021 bo omejitev prehitevanja težkih tovornih vozil med 6. in 18. uro vejala na celotnem omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest. Voznike tovornih vozil pozivamo k spoštovanju postavljene prometne signalizacije, saj bo nepravilno prehitevanje sankcionirala policija. Prehitevanje bo ostalo dovoljeno na odsekih s tremi prometnimi pasovi ter ponoči.

27.10.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ