Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 19. julija 2024

Ta konec tedna zaradi turistične sezone ter počitnic v Sloveniji in sosednjih državah pričakujemo gost promet. Priporočamo uporabo prometnega koledarja. V noči na ponedeljek, 15. julija 2024, in na torek, 16. julija 2024, bo do popoldanskih ur na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami proti Mariboru promet potekal samo po enem pasu zaradi sanacije vozišča. Pričakujemo zastoje.

12.07.2024 VEČ
Splošne novice
Izbran izvajalec še za drugi sklop elektrostrojne opreme predora Karavanke 

Predor Karavanke, ki z avtocesto povezuje Slovenijo in Avstrijo, je dolg nekaj manj kot osem kilometrov. Skoraj 30 let po odprtju prve, obstoječe cevi za promet leta 1991 se je leta 2020 začela gradnja druge cevi, po kateri bo promet stekel predvidoma konec leta 2025. Takoj po odprtju nove cevi za promet se bo, zaradi celovite sanacije, zaprla obstoječa cev. Po zaključku sanacije stare cevi bo enosmerni promet po obeh ceveh predora Karavanke stekel v začetku leta 2029.

10.07.2024 VEČ
Splošne novice
Stekla bo gradnja glavne ceste Markovci–Gorišnica–Ormož

V družbi DARS smo uspešno zaključili postopek oddaje javnega naročila za izgradnjo glavne ceste Markovci–Gorišnica–Ormož. Odločitev o izboru izvajalca je z včerajšnjim dnem postala pravnomočna, zato bodo gradbeni stroji zabrneli še pred koncem letošnjega poletja.

18.07.2024 VEČ
Splošne novice
DARS uspešen pri pridobitvi soglasja za 3. pas med Domžalami in Ljubljano

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je družbi DARS konec junija 2024 izdalo okoljevarstveno soglasje za vzpostavitev tretjega prometnega pasu po postopku VDJK (vzdrževalna dela v javno korist) na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic, od Domžal do Zadobrove v dolžini 14,8 km smernih vozišč ter 1,7 km priključkov. Z večanjem kapacitete obstoječe ceste bomo zagotovili večjo pretočnost in prometno varnost na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic.

01.07.2024 VEČ
Splošne novice
Sprememba višine cestnine za tovorna vozila

Vlada je 26. junija 2024 izdala Uredbo o spremembi Uredbe o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke, Sklep o določitvi višine cestnine za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in soglasje k Spremembam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest.

27.06.2024 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ