}

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Uradna prodajna mesta vinjet

Kupite vinjeto na prodajnih mestih pooblaščenih prodajalcev.

Naprej
Tretja razvojna os

Tretja razvojna os predstavlja prometno povezavo, ki bo v prihodnosti potekala od severne proti jugovzhodni Sloveniji (od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško).

Naprej
  • Prodajna mesta vinjet
    Kupite vinjeto na prodajnih mestih pooblaščenih prodajalcev.
  • Tretja razvojna os
    Tretja razvojna os predstavlja prometno povezavo, ki bo v prihodnosti potekala od severne proti jugovzhodni Sloveniji (od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško).
Prometna napoved

Prometna napoved do četrtka, 19. julija 2018

Konec tedna, v petek in soboto, bodo zgostitve na cestah od Avstrije proti Hrvaški, več prometa kot doslej pa bo v soboto in nedeljo tudi v obratni smeri. Zaradi povečanega tovornega prometa je pričakovati zgostitve tudi v ponedeljek. Vozniki naj pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. V času povečanega prometa predlagamo uporabo alternativnih mejnih prehodov, predvsem namesto mejnih prehodov v Istri in mejnega prehoda Gruškovje. Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. Čakanje na prehodih z Avstrijo se lahko podaljša tudi zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

12.07.2018 VEČ
Prometna varnost
Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti

Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. V letu 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje.

21.06.2018 VEČ
Prometna napoved
Izognite se zastojem na podravski avtocesti proti Hrvaški

Vsakoletne izkušnje kažejo, da je še posebej julija in avgusta na avtocestnem odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu.

26.06.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018

Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.

21.06.2018 VEČ
Splošne novice
Občani bodo lahko informacije o projektu severnega dela tretje osi odslej pridobili tudi v Velenju

V okviru projekta zgraditve severnega dela tretje razvojne osi bo družba DARS v Velenju, ki se nahaja približno na sredini načrtovane trase, konec junija letos odprla informacijsko pisarno.

15.06.2018 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ