Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 1. julija 2021

Jutranje in popoldanske konice med tednom se z začetkom turistične sezone prevešajo v dopustniške konice ob koncih tedna. Takrat bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi. Voznikom priporočamo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo in se na pot odpravijo spočiti. V teh vročih dneh je dobro imeti ob sebi večjo količino pijače. Predlagamo tudi spremljanje razmer na cestah in načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih oziroma uporabo manj obremenjenih poti.

24.06.2021 VEČ
Splošne novice
Začenja se obnova severne ljubljanske obvoznice med Novimi Jaršami in Bežigradom

Zaradi začetka obnove severne ljubljanske obvoznice bosta od sobote, 12. junija 2021, v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto.

11.06.2021 VEČ
Splošne novice
Sklepi 20. seje skupščine DARS

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, v pripetem delu notarskega zapisnika objavlja sklepe 20. seje skupščine DARS d.d., ki je bila 8. junija 2021.

08.06.2021 VEČ
Splošne novice
Meritev stanja vozišč z uporabo kombiniranega merilnega vozila v prostem prometnem toku

DARS periodično izvaja meritve stanja cestne infrastrukture s ciljem, da je ta v dobri kondiciji in zagotavlja optimalno raven prometne varnosti. Zato bomo 8. junija 2021 pričeli z izvedbo meritev stanja vozišč v upravljanju DARS, ki bodo zaključene predvidoma do 30. junija 2021.

07.06.2021 VEČ
Splošne novice
30 let predora Karavanke

Letos mineva 30 let, ko so skozi predor Karavanke zapeljala prva vozila ter povezala takratno Jugoslavijo in Avstrijo. S štirimi sodelavci, ki so pod karavanško gorsko verigo zaposleni od začetka delovanja predora, smo se pogovarjali o tem, kako so doživljali tri desetletja svojega dela.

01.06.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ