Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Splošne novice

Preplastitev odseka kraške avtoceste med Gabrkom in Fernetiči

V sredo, 28. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev cestišča na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči. V prvi fazi bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica avtoceste in promet preusmeri na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena v prvi polovici oktobra.

27.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. julija 2021 

Konec tedna bo zaradi odstranjevanja zapore zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obnova na območju nasipa Vogršček bo tako zaključena. Začenjamo z obnovitvenimi deli na območju viadukta Žepina na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem.

22.07.2021 VEČ
Splošne novice
Obnova pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Mursko Soboto

V nedeljo, 11. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo cestišča in objektov na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Mursko Soboto. V prvi fazi, predvidoma do 20. avgusta 2021, bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih.

09.07.2021 VEČ
Splošne novice
Obnova dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem 

V torek, 6. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem. Predvidoma do 12. julija 2021 bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Sledi zaprtje polovice avtoceste, promet bo predvidoma dva meseca urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

02.07.2021 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo družbe DARS za leto 2020

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2020.

30.06.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ