Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 28. januarja 2022

Od sobote do ponedeljka bo potekala sanacija odvodnjavanja z nadvoza priključka Logatec, promet mimo priključka bo potekal po enem pasu. V ponedeljek se nadaljujejo zaključna dela preplastitve voziščne konstrukcije (vgraditev odbojne ograje) na območju priključkov Kastelec in Črni Kal, ki so bila decembra zaradi sneženja prekinjena. Prav tako prihodnji teden bodo potekale geodetske meritve na pomurski avtocesti med Dragučovo in Pernico.

21.01.2022 VEČ
Splošne novice
Z nakupom e-vinjete ne odlašajte do zadnjega dne

V družbi DARS po prvem mesecu prodaje elektronskih vinjet opažamo, da so uporabniki sistem dobro sprejeli in da prodaja poteka brez večjih težav. Ob tem želimo poudariti, da letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, hkrati pa uporabnikom svetujemo, naj z nakupom ne odlašajo do zadnjega dne.

04.01.2022 VEČ
Splošne novice
V novo leto z nadaljevanjem starih in z začetkom novih projektov

V letu 2022 bo za DARS najpomembnejši projekt uvajanje sistema elektronske vinjete. Poleg že začetih projektov načrtujemo še druga vlaganja, ki bodo uporabnikom slovenskih avtocest omogočala bolj varno in pretočno vožnjo, prebivalcem ob avtocestnih trasah pa udobnejše življenje.

02.01.2022 VEČ
Splošne novice
Rok za uvedbo e-vinjete skrajšali za tri mesece

Z namenom skrajšanja pogodbenih rokov in uvedbe e-vinjete do 1. 12. 2021 sta DARS in SkyToll 26. oktobra 2021 sklenila aneks k pogodbi za vzpostavitev in delovanje elektronske vinjete v vrednosti 728.753,75 EUR (brez DDV). S tem bodo uporabnikom slovenskih avtocest in hitrih cest e-vinjet na voljo z začetkom letošnjega decembra, tako kot je bilo načrtovano.

12.11.2021 VEČ
Splošne novice
Kaj je dobro vedeti pred uvedbo e-vinjete

Bliža se 1. december 2021, ko bodo v Sloveniji prvič na voljo elektronske vinjete. Takrat bomo lahko kupili letne vinjete (in polletne za motorna kolesa) samo še v digitalni različici in ne več v obliki nalepke. Nakup elektronske vinjete bo mogoč po spletu in na fizičnih prodajnih mestih, cene vseh vrst vinjet pa ostajajo nespremenjene.

02.11.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ