Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Splošne novice

DARS začel z izkopom prvega predora v sklopu izgradnje tretje razvojne osi

Na prvem predoru v sklopu projekta izgradnje tretje razvojne osi je DARS v navzočnosti ministrice za infrastrukturo mag. Alenke Bratušek obeležil postavitev kipa sv. Barbare, zavetnice rudarjev. Slovesnost je potekala na območju severnega portala predora Konovo v Mestni občini Velenje.

27.03.2024 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova avtocestnega odseka med Šentvidom in Kosezami

V soboto, 16. marca 2024, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo voziščne konstrukcije na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami. V prvi fazi bo iz smeri Gorenjske proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas od izhoda iz predora Šentvid proti razcepu Koseze, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. Hitrost vožnje v predoru in območju zapore bo omejena na 60 km/h. Zaprta bo tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz bo urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Sledi enaka zapora še na smernem vozišču avtoceste iz smeri Ljubljane proti Gorenjski.

15.03.2024 VEČ
Splošne novice
DARS z meritvami za dobro stanje cest in optimalni nivo prometne varnosti

Za dobro kondicijo cestne infrastrukture in zagotavljanje optimalnega nivoja prometne varnosti v družbi DARS izvajamo periodične meritve stanja cestne infrastrukture. 29. marca 2024 bomo zato začeli z izvedbo meritev stanja vozišč v upravljanju DARS, ki bodo zaključene predvidoma do sredine aprila 2024.

28.03.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. marca 2024

V soboto, 23. marca 2024, bo promet na odseku primorske avtoceste med Uncem in Logatcem proti Ljubljani potekal samo po enem pasu zaradi del. Pričakovati je lahko zastoje.

22.03.2024 VEČ
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS, d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 27. izredno sejo skupščine družbe DARS, d. d., ki bo v petek, 29. 3. 2024, ob 11. uri v sejni sobi uprave, v prostorih družbe DARS, d. d., Dunajska 7, Ljubljana.

27.03.2024 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ