Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 16. julija 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih – predvsem od Avstrije proti Hrvaški ter iz urbanih središč proti turističnim krajem in obratno. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. Poteka tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi deželami so spremenjena pravila prehajanja meja.

09.07.2020 VEČ
Finančne novice
Imenovanje novih članov uprave družbe DARS

Nadzorni svet družbe DARS d.d. je na današnji seji za petletni mandat imenoval štiri člane uprave družbe. Z 10. julijem 2020 so mandat tako nastopili: kot predsednik uprave družbe DARS d.d. mag. Valentin Hajdinjak, kot člani uprave pa mag. Romana Fišer, Boštjan Rigler in dr. Peter Gašperšič.

10.07.2020 VEČ
Prometna varnost
Uporaba odstavnega pasu v nenujnih primerih je nevarna in prepovedana

Vse uporabnike opozarjamo, naj ne vozijo ali prehitevajo po odstavnem pasu. V primeru okvare vozila pa naj poskrbijo za svojo varnost, tako da vklopijo varnostne utripalke, oblečejo odsevni jopič, postavijo varnostni trikotnik in se čim prej umaknejo za odbojno ograjo. Za klic na pomoč lahko uporabijo enega od SOS-stebričkov.

03.07.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem

V nedeljo, 5. julija 2020, popoldne bodo stekla pripravljalna dela za obnovo 11,2 km smernih vozišč pomurske avtoceste na odseku med Mursko Soboto in Turniščem. Poleg avtoceste bodo obnovljeni tudi objekti na njej ter priključka Murska Sobota in Lipovci. Štirimesečna gradbena dela bodo stekla v ponedeljek, 6. julija 2020.

01.07.2020 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo družbe DARS za leto 2019

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2019.

29.06.2020 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ