Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 20. maja 2021

V noči s četrtka na petek bo popolna zapora predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico. Na priključku Ljubljana vzhod je zaprt izvoz iz smeri Zadobrove na Zaloško cesto. V soboto bo zaprt priključek Trebnje zahod. Na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico poteka obnova viadukta Kresnica. Dela se nadaljujejo tudi na vipavski hitri cesti med Vogrskim in Selom ter na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem.

13.05.2021 VEČ
Splošne novice
Zaradi testiranj vzhodna cev predora Golovec zaprta do 23. maja

Obnova vzhodne cevi predora Golovec je v sklepni fazi in bo zaključena v roku, do 16. maja 2021. Z namenom, da kasneje ne bo prihajalo do dodatnih zapor, bo družba DARS četrto fazo del, ki je bila glede na sprva predvideno dobavo ventilatorjev predvidena v juniju, izvedla v okviru obstoječe popolne zapore.

13.05.2021 VEČ
Splošne novice
Elektronska vinjeta: Državna revizijska komisija pritrdila družbi DARS

Državna revizijska komisija je kot neutemeljena zavrnila zahtevka za revizijo oddaje naročila za elektronsko cestninjenje osebnih vozil, ki sta ga vložila Marand in Iskratel. DARS lahko sedaj nadaljuje s sklenitvijo pogodbe z izbranim izvajalcem, slovaškim Skytollom, in uvedbo elektronske vinjete.

10.05.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na odsekih Šentilj–Pesnica in Murska Sobota–Turnišče

V okviru načrtovane obnove viadukta Kresnica na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico so danes stekla pripravljalna dela. V ponedeljek bodo stekla tudi dela na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem.

23.04.2021 VEČ
Finančne novice
Letno poročilo DARS za leto 2020

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2020.

26.04.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ