Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 24. septembra 2021

Na primorski avtocesti se pričenja sanacija dilatacij na viaduktu Gabrk, zato bo ves promet med Senožečami in Divačo do sredine oktobra preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal dvosmerno. Zaradi sanacije skalnega podora na brežini pa bo do konca septembra zaprt odstavni pas med Kozino in Črnim Kalom proti Ljubljani.

17.09.2021 VEČ
Splošne novice
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z elektronsko vinjeto

E-vinjeta je digitalna različica vinjete, ki bo nadomestila vinjeto v obliki nalepke in bo vezana na registrsko številko vozila. 1. decembra 2021 bomo lahko kupili in začeli uporabljati letne (in polletne za motorna kolesa) e-vinjete, tedenske in mesečne e-vinjete pa bodo v uporabi od 1. februarja 2022.

07.09.2021 VEČ
Splošne novice
Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin

DARS d.d. kot lastnik nepremičnin na podlagi sklepa o prodaji objavlja "Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin", in sicer za stanovanjsko enoto v drugem nadstropju s kletno shrambo in garažo v večstanovanjskem objektu na Hrušici. Ponudbe zbiramo do srede, 15. septembra 2021, do 12. ure.

06.09.2021 VEČ
Splošne novice
Kralj Matjaž simbolično obeležil začetek del na Koroškem

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je skupaj z drugimi člani uprave udeležil obeležitve začetka gradnje odseka tretje razvojne osi v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Izrazil je veselje, da je po lanskem začetku del v Gaberkah pri Velenju to že drugi odsek, na katerem se začenja gradnja težko pričakovane hitre ceste na Koroško.

24.08.2021 VEČ
Splošne novice
Zapore na avtocestnem priključku Vrhnika

Na avtocestnem priključku Vrhnika bodo zaradi del od prihodnjega tedna popolne zapore posameznih krakov. Tako bosta od 11. avgusta 2021 na priključku zaprta uvoz na primorsko avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra; uvoz bo zaprt predvidoma tri tedne, medtem ko bo izvoz zaprt do sredine oktobra 2021. Obvoz bo voden čez priključek Logatec.

06.08.2021 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ