Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Naša uprava

Upravo DARS d.d. v skladu s statutom družbe imenuje in razrešuje nadzorni svet DARS d.d., pri čemer člana uprave - delavskega direktorja v imenovanje in razrešitev nadzornemu svetu predlaga svet delavcev. Upravo s petletnim mandatom, ki ima po statutu največ pet članov, od katerih je eden predsednik uprave, sestavljajo naslednji člani: 


mag. David Skornšek


Predsednik uprave (od 7. 5. 2024, imenovan za obdobje šest mesecev)

David Skornšek (rojen 1973) je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, leta 2003 pa je pridobil še naziv magistra ekonomskih znanosti iz smeri poslovnih financ in bančništva. Svojo karierno pot je začel kot revizor, nato pa jo nadaljeval v vlogi pomočnika direktorja KBM Infond. V številnih podjetjih je bil kasneje zaposlen v vlogi svetovalca,  pomočnika direktorja oz. direktorja. Izkušnje ima tako z vodenjem financ kot tudi podjetij oz. večjih sistemov.  Med drugim je bil 10 let direktor Avtotehne leasing d.o.o., 4 leta pa je bil tudi finančni direktor Avtotehne d.d.. V letih 2016 – 2019  je vodil skupino podjetij Farme Ihan. Bil je tudi član številnih nadzornih svetov in nastopal v vlogi prokurista. Nazadnje je deloval kot samostojni finančni svetovalec. Je finančni strokovnjak z bogatimi izkušnjami na področju vodenja organizacij ter na področju razvojnih in IT projektov.

Skrij

Alenka Muhič

Članica uprave (od 15. 1. 2024)
mag. Andrej Ribič

Član uprave (od 1. 1. 2023)
Rožle Podboršek

Član uprave/delavski direktor (od 9. 5. 2024)

Rožle Podboršek (rojen 1974) je leta 2000 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani. V pravni službi DARS d.d., katero je občasno tudi vodil, je bil zaposlen od leta 2007. Je prejemnik priznanja za prizadevno delo in doseganje nadpovprečnih rezultatov, njegovo delo v družbi pa je med drugim obsegalo tudi vodenje posebne komisije, ki je ugotovila sume korupcije in pa članstvo v številnih projektnih skupinah, med drugim tudi za izbiro izvajalcev predora Markovec, vzpostavitve novega elektronskega cestninskega sistema in pa na področju varstva osebnih podatkov. Devet let je bil član Sveta delavcev DARS d.d., od maja 2014 do maja 2019, ko je nastopil funkcijo člana uprave – delavskega direktorja DARS d.d., pa tudi član Nadzornega sveta DARS. Od služenja vojaškega roka dalje je tudi pripadnik pogodbene rezerve Slovenske vojske, kjer trenutno kot poročnik opravlja različne častniške dolžnosti. Zaznamuje ga čut za pravičnost, socialo in delavske pravice, empatija in pa ničelna stopnja tolerantnosti do korupcije.​​​​​​​

Podrobno