Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Naša uprava

Upravo DARS d.d. v skladu s statutom družbe imenuje in razrešuje nadzorni svet DARS d.d., pri čemer člana uprave - delavskega direktorja v imenovanje in razrešitev nadzornemu svetu predlaga svet delavcev. Upravo s petletnim mandatom, ki ima po statutu največ pet članov, od katerih je eden predsednik uprave, sestavljajo naslednji člani: 


mag. Valentin Hajdinjak


Predsednik uprave (od 10. 7. 2020)


dr. Lidija Kegljevič Zagorc

Članica uprave (od 1. 1. 2023)
mag. Andrej Ribič

Član uprave (od 1. 1. 2023)
mag. David Skornšek

Član uprave (od 1. 1. 2023)
Rožle Podboršek

Član uprave/delavski direktor (od 9. 5. 2019)

Rožle Podboršek (rojen 1974) je leta 2000 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani. V pravni službi DARS d.d., katero je občasno tudi vodil, je bil zaposlen od leta 2007. Je prejemnik priznanja za prizadevno delo in doseganje nadpovprečnih rezultatov, njegovo delo v družbi pa je med drugim obsegalo tudi vodenje posebne komisije, ki je ugotovila sume korupcije in pa članstvo v številnih projektnih skupinah, med drugim tudi za izbiro izvajalcev predora Markovec, vzpostavitve novega elektronskega cestninskega sistema in pa na področju varstva osebnih podatkov. 9 let je bil član Sveta delavcev, od maja 2014 do nastopa funkcije člana uprave – delavskega direktorja DARS d.d. pa tudi član Nadzornega sveta. Od služenja vojaškega roka dalje je tudi pripadnik pogodbene rezerve Slovenske vojske, kjer trenutno kot poročnik opravlja različne častniške dolžnosti. Zaznamuje ga čut za pravičnost, socialo in delavske pravice, empatija in pa ničelna stopnja tolerantnosti do korupcije.​​​​​​​

Skrij