Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Naša uprava

Upravo DARS d.d. v skladu s statutom družbe imenuje in razrešuje nadzorni svet DARS d.d., pri čemer člana uprave - delavskega direktorja v imenovanje in razrešitev nadzornemu svetu predlaga svet delavcev. Upravo s petletnim mandatom, ki ima po statutu največ pet članov, od katerih je eden predsednik uprave, sestavljajo naslednji člani: 


dr. Tomaž Vidic


Predsednik uprave (od 13. 4. 2016)

Dr. Tomaž Vidic (rojen 1961) je leta 1986 diplomiral, leta 1989 magistriral in leta 1993 doktoriral na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo (FAGG) Univerze v Ljubljani, kjer je bil prvih deset let po študiju tudi zaposlen kot raziskovalec na področju teorije konstrukcij in potresnega inženirstva. Članki, ki jih je v tem času objavil v znanstvenih revijah v ZDA, imajo več kot 430 čistih citatov v bazi Scopus in več kot 260 čistih citatov v bazi Web of Science, število pa še vedno narašča. Rezultati nekaterih njegovih raziskav so zajeti tudi v evropskih predpisih za potresno varno gradnjo. Podiplomski študij je opravljal tudi na Japonskem, po doktoratu pa delal v Kaliforniji za Nuklearno elektrarno Krško. Aprila 1999 se je zaposlil v družbi DARS d.d. kot svetovalec uprave. Poleti 2002 ga je Vlada RS imenovala za državnega sekretarja na Ministrstvu za promet, zadolženega za področje cest. V obdobju 2004-2009 je bil na ministrstvu generalni direktor Direktorata za ceste. Marca 2009 se je znova zaposlil v družbi DARS d.d., in sicer kot direktor projektov v kabinetu uprave družbe. Januarja 2016 je prevzel vodenje družbe DARS d.d. kot vršilec dolžnosti, aprila 2016 pa mu je nadzorni svet družbe podelil redni petletni mandat predsednika uprave DARS d.d.

Skrij

mag. Gašper Marc

Član uprave (od 15. 5. 2020)

Gašper Marc (rojen 1975) je diplomiral na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor, leta 2011 pa je na Pravni fakulteti Maribor pridobil naziv magister davčnega prava. Od leta 2014 do sredine maja 2015, ko je bil imenovan za člana uprave DARS d.d., je bil izvršni direktor za finance pri SŽ-ŽGP Ljubljana d.d. in član upravnega odbora SŽ-ŽGP Ljubljana d.d. Od leta 2019 je član izvršnega odbora Evropskega strokovnega združenja avtocestnih koncesionarjev in upravljavcev avtocest (ASECAP). Nadzorni svet DARS d.d. mu je s 15. majem 2020 podelil nov petletni mandat člana uprave DARS d.d.

Podrobno
Vili Žavrlan

Član uprave (od 7. 10. 2016)

Vili Žavrlan (rojen 1955) je leta 1979 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. V letih 1979-1983 je bil zaposlen v Republiški skupnosti za ceste, kjer je med drugim opravljal nadzor nad gradnjo hitre ceste skozi Maribor. V letih 1984-1994 je bil v družbah Cestni inženiring in ZCP Slovenije zadolžen za tehnologijo gradnje cest in gospodarjenje z njimi, nato je v obdobju 1994-1997 v Družbi za državne ceste (DDC) vodil projekte izgradnje posameznih odsekov štajerske avtoceste. Leta 1998 je bil imenovan za direktorja Direkcije RS za ceste in funkcijo predstojnika tega organa v sestavi Ministrstva za promet opravljal neprekinjeno do leta 2008. Od leta 2008 do imenovanja za člana uprave DARS d.d. je bil direktor področij v družbi DDC oz. DRI.

Podrobno
Rožle Podboršek

Član uprave/delavski direktor (od 9. 5. 2019)


Rožle Podboršek (rojen 1974) je leta 2000 diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani. V pravni službi DARS d.d., katero je občasno tudi vodil, je bil zaposlen od leta 2007. Je prejemnik priznanja za prizadevno delo in doseganje nadpovprečnih rezultatov, njegovo delo v družbi pa je med drugim obsegalo tudi vodenje posebne komisije, ki je ugotovila sume korupcije in pa članstvo v številnih projektnih skupinah, med drugim tudi za izbiro izvajalcev predora Markovec, vzpostavitve novega elektronskega cestninskega sistema in pa na področju varstva osebnih podatkov. 9 let je bil član Sveta delavcev, od maja 2014 do nastopa funkcije člana uprave – delavskega direktorja DARS d.d. pa tudi član Nadzornega sveta. Od služenja vojaškega roka dalje je tudi pripadnik pogodbene rezerve Slovenske vojske, kjer trenutno kot poročnik opravlja različne častniške dolžnosti. Zaznamuje ga čut za pravičnost, socialo in delavske pravice, empatija in pa ničelna stopnja tolerantnosti do korupcije.

Podrobno