Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Kadrovske štipendije DARS za šolsko/študijsko leto 2023/2024

Raznolikost dela v DARS je zelo velika, to pa omogoča mladim, ki se zaposlijo v DARS, da lahko s primerno zavzetostjo in delom uresničujejo svoje strokovne interese in karierne ambicije. Mladim do zaposlitve pomagamo tudi s kadrovskimi štipendijami, ki so za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024 na voljo za naslednje izobraževalne programe:
 

strokovna smer / stopnja izobrazbe število štipendij začetni letnik štipendiranja lokacija zaposlitve po zaključku šolanja
elektrotehnik elektronik 1 2. letnik Vransko
elektrotehnik elektronik 3 3. letnik Jesenice/Hrušica, Slovenske Konjice, Ljubljana
avtoserviser 2 2. letnik Postojna, Ljubljana
magister inženir gradbeništva 1 II. stopnja, 1. letnik Ljubljana/Celje
magister inženir gradbeništva 1 II. stopnja, 1. letnik Ljubljana
magister inženir prometa 1 II. stopnja, 1. letnik Ljubljana/Celje
inženir računalništva 2 2. letnik Ljubljana
diplomirani inženir računalništva 2 I. stopnja, 2. letnik Ljubljana


Štipendistom ponujamo redno mesečno štipendijo, možnost pridobivanja delovnih izkušenj z opravljanjem obvezne prakse, strokovno podporo pri pisanju seminarskih nalog in diplomske ali magistrske naloge na primerih iz strokovnega področja dela in okolja DARS, zaposlitev po zaključku šolanja na zanimivem delovnem področju, v prijetni delovni sredini ter nadaljnji strokovni, osebni in karierni razvoj.

Prijave, ki morajo vsebovati osebne podatke prosilca, motivacijsko pismo, potrdilo o opravljenih študijskih obveznostih s povprečno oceno in potrdilo o vpisu, zbiramo do 30. junija 2024 na elektronskem naslovu helena.pleslic@dars.si. S prijavljenimi kandidati bo opravljen osebni pogovor, z izbranim kandidatom pa bo sklenjena pogodba o štipendiranju do zaključka šolanja po izobraževalnem programu, na katerega je vpisan.

Podrobnejše informacije o konkretni kadrovski štipendiji so na voljo v Službi za upravljanje kadrov (elektronska pošta helena.pleslic@dars.si ali telefon 041/777 573) ter v izmenjevalnici Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS na tej povezavi.