Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Od 10. julija spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji
5.7.2017


Zaradi del, ki jih je izvajal avstrijski avtocestni upravljavec ASFINAG na koroških avtocestah, je bil otežen prehod izrednim prevozom v smeri Slovenije preko predora Karavanke, zato je bil termin prehodov izrednih prevozov v smeri Slovenije 1. februarja 2016 prestavljen z 20.00 na 21.30 uro. Dela na Koroškem so zaključena, zato se večerni termin prehodov z 10. julijem 2017 popravi na prvotno dogovorjenega (na 20.00 uro).

Kakor je znano, sta DARS d.d. ter ASFINAG GmbH, ki upravljata z avtocestnim predorom Karavanke, za zagotovitev čim višje ravni prometne varnosti (in pretočnosti prometa, ker so prej prehajali ko so prispeli in je bil večkrat dnevno predor zaprt za pol ure in so nastajali nepotrebni zastoji) določila termine možnih izvedb izrednih prevozov skozi karavanški predor.

Izredni prevozi so se s 1. marcem 2014 pričeli izvajati v naprej določenih terminih.


Prevoznik izrednega prevoza mora odtlej dalje dovoljenju za izvedbo izrednega prevoza priložiti »Obrazec za prijavo prevoza skozi predor Karavanke« in ga najmanj 24 ur pred nameravanim prevozom posredovati obema odgovornima službama (na DARS – nadzornik prometa in na ASFINAG – operater; več informacij v priloženem obrazcu); v obrazcu so navedene možne ure prevozov, v katerih je mogoč prehod izrednih prevozov širine nad 3,5 metra.

To pomeni, da izredni prevoz v smeri proti Avstriji (navajamo kot primer) v torek prične vožnjo skozi predor ob 9.00 uri (za vse, ki bodo čakali v koloni in se bodo predhodno prijavili v skladu z obrazcem) in zvečer ob 23.00 uri na enak način, vmes pa izredni prevozi niso mogoči. Enako velja za prevoze v smeri proti Sloveniji; ti se opravljajo ob 1. uri ponoči in ob 20.00 uri zvečer. Termini v smeri vožnje Avstrija–Slovenija so prilagojeni pogojem prevozov ostalih predorov v Avstriji.

Ker so lahko veljavna dovoljenja za izredne prevoze skozi predor Karavanke (letna, mesečna ali večmesečna) že izdana in brez navedenega obrazca, je v takšnih primerih možno prevoz izvesti v okviru izdanega dovoljenja.

Dovoljenja, ki so izdana po 1. marcu 2014, morajo imeti obrazec in tudi prevozi morajo morali biti vnaprej sporočeni, kakor tudi izhaja iz obrazca, dosegljivega na spodnji povezavi.

 Obrazec za prijavo izrednega prevoza.pdf (201 kB)

 Obrazec - Karavanke.docx (68 kB)
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri