Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 15. septembra
7.9.2017


Konec tedna se obeta še zadnji večji val turistov iz smeri hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, kjer se končujejo počitnice še v preostalih deželah. Počitnice se ta konec tedna zaključujejo tudi v dveh večjih južnih nemških deželah, na Bavarskem in v Baden-Wuerttembergu. Zastoje pričakujemo predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri (Sečovlje, Dragonja, Sočerga) ter pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Zaradi domačih turistov, ki se bodo odpravili na oddih ob koncu tedna, ter nekaterih prireditev in začetka obdobja trgatev je pričakovati povečan promet tudi v petek popoldne in soboto dopoldne iz večjih mest, v nedeljo popoldne in zvečer pa v obratni smeri.Predvidena dela
 

Gorenjska avtocesta

Na odseku A2, gorenjske avtoceste med Hrušico (Jesenice zahod) in Lipcami (Jesenice vzhod) bodo v okviru pripravljalnih del za obnovo odseka do 11. septembra urejeni prehodi čez sredinski ločilni pas cestišča. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno. Po koncu pripravljalnih del bo promet med priključkoma predvidoma do sredine novembra urejen le po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje (več informacij o obnovi).

Primorska avtocesta

Na A1, primorski avtocesti se med Uncem in Postojno nadaljujejo obnovitvena dela. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, v zapori velja omejitev hitrosti 60 km/h. Dela bodo potekala do zime (več informacij o obnovi).

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na H4, hitri cesti skozi Vipavsko dolino med Ajdovščino in Vogrskim promet poteka po polovici hitre ceste dvosmerno. Dela bodo potekala predvidoma do sredine septembra (več informacij o obnovi).

Ljubljanska obvoznica

Na A1, vzhodni ljubljanski obvoznici bo zaradi obnove cestišča popolna zapora uvoza in izvoza Ljubljana - Bizovik iz smeri od Malenc proti Zadobrovi. Zapora bo trajala od petka, 8. septembra 2017, od 9. ure zjutraj do ponedeljka, 11. septembra 2017, do 5. ure zjutraj. Obvoz bo urejen preko priključka Ljubljana - Zaloška.


Prometne informacije
 

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočljivi viri informacij: Po nekaterih kotlinah se že pojavljajo jutranje meglice, zato prilagodite hitrost in vozite z ustrezno varnostno razdaljo.

Prijetno in varno vožnjo!Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri