Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do 9. februarja 2018
1.2.2018


Od petka zgodaj zjutraj do sobote je napovedano močnejše sneženje, zato priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno.

Ob sneženju se bodo vozne razmere hitro poslabšale. Promet bo potekal zelo počasi. Predvsem med petkovo jutranjo in popoldansko prometno konico pričakujemo težave na cestah po vsej Sloveniji. Tudi zato, ker vozniki nismo več vajeni takšnih voznih razmer. Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko mero strpnosti. V avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se ne odpravite brez obvezne zimske opreme!

V času sneženja lahko vozniki tovornih vozil po vsej Sloveniji pričakujejo prepovedi vožnje.

Zaradi praznika v četrtek, 8. februarja 2018, že v sredo pričakujemo močnejše prometne konice.

Prihodnji teden bo na promet od Avstrije proti Hrvaški vplival tudi začetek počitnic v nekaterih delih Avstrije in Nemčije. 

 
 

Predvidena dela

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim bodo 6. februarja 2018 med 10. in 12.30 uro ter med 13. in 16. uro v obeh smereh vožnje potekala nujna krajša vzdrževalna dela na odstavnih pasovih z menjavo poškodovane jeklene varnostne ograje.
 

Koristni napotki

Vreme

Po podatkih ARSO se bodo v petek padavine okrepile, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije dopoldne od severa postopno spustila do nižin. Od ponedeljka do srede bo prevladovalo oblačno vreme, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo. Prihodnji četrtek in petek bo delno jasno z mrzlimi jutri.

Preventiva

V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo. Upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Elektronsko cestninjenje težkih vozil

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo (več informacij).

Avtoprevozniška podjetja in voznike težkih vozil pozivamo, naj se čim prej registrirajo ter se tako izognejo morebitnim čakalnim vrstam ob prehodu na novi sistem in visokim globam, če bodo na avtoceste zapeljali brez naprave DarsGo.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Varno in srečno na poti! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri