Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Prometna napoved do petka, 25. maja 2018
17.5.2018


Ta konec tedna bodo na promet vplivale krajše počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, hkrati pa je v ponedeljek v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem praznik. V Nemčiji pričakujejo zelo povečan promet in dolge zastoje, na kar že ves teden opozarjajo tamkajšnji mediji.

Na slovenskih cestah bo zaradi tega promet od Avstrije proti Hrvaški povečan v petek popoldne in soboto dopoldne. V obratni smeri bosta najbolj obremenjena ponedeljek in torek. V torek se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred mejo z Avstrijo.

 

 


Predvidena dela in zapore

Odstranjevanje cestninskih postaj

Po uspešni uvedbi elektronskega cestninjenja težkih vozil se je pričelo odstranjevanje prvih cestninskih postaj. Na čelnih cestninskih postajah Torovo na gorenjski avtocesti in Log na primorski avtocesti ter na tamkajšnji stranski cestninski postaji Razdrto dela že potekajo, predvidoma 21. maja 2018 se bodo začela tudi na cestninski postaji Postojna (več informacij).

Od sobote, 19. maja 2018, od 7. ure zjutraj dalje bosta zaradi rušitve cestninske postaje zaprta priključka Razdrto sever in jug (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje). Popolna zapora bo trajala predvidoma do sobote, 26. maja 2018.

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa.

Štajerska avtocesta

V soboto, 19. maja 2018, bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Zadobrovo in Šentjakobom proti Domžalam potekala sanacija voznih površin. Od 5. ure zjutraj do predvidoma 22. ure zvečer bosta iz smeri Ljubljane proti Domžalam zaprta vozni in zaviralni pas, promet bo v dolžini približno 600 metrov urejen samo po prehitevalnem pasu. V tem obdobju bo v navedeni smeri zaprt tudi priključek Sneberje (tako izvoz z avtoceste kot nanjo v smeri Štajerske).

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 20. maja 2018, bo na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Zadobrovo in Šmartinsko cesto (Nove Jarše) potekala sanacija voznih površin. Od 5. ure zjutraj do predvidoma 22. ure zvečer bosta iz smeri Štajerske proti Tomačevemu zaprta vozni in zaviralni pas, promet bo v dolžini približno 600 metrov urejen samo po prehitevalnem pasu.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do 24. maja 2018 bo na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim zaradi del spremenjen potek prometa. Zaprta je polovica avtoceste, promet v dolžini približno 7 km poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Zaloke proti Ljubljani.

Gorenjska avtocesta

Na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet v dolžini približno 2,5 km poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018 (več informacij).

Primorska avtocesta

V nočeh s ponedeljka na torek (21. maj in 22. maj 2018) ter s torka na sredo (22. maj in 23. maj 2018) sta predvideni nočni popolni zapori odseka avtoceste A1 med Kozino in Klancem proti Kopru zaradi vzdrževalnih del v predoru Kastelec.

Na primorski avtocesti A1 se nadaljuje obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen v dolžini nekaj več kot 1 km po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je v dolžini približno 8 km urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Pomurska avtocesta

Od 22. maja do predvidoma 15. junija 2018 bosta na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom v obeh smereh vožnje vzpostavljeni zapori (dolžine 1,4 km) zaradi odprave napak pred iztekom garancijske dobe na viaduktu Močna, pokritem vkopu Močna in viaduktu Zamarkova.

 

Koristne informacije

Klic v sili 

SOS-stebrički ob avtocesti vam lahko ob izrednih dogodkih, ko obtičite sredi avtoceste, rešijo življenje.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno na poti! 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri