Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda
13.7.2017


V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.

To pomeni, da bo na razdalji približno enega kilometra promet potekal le po enem delu viadukta, vendar še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, tako proti Ljubljani kot proti Kopru. Na preostalih približno šestih kilometrih odseka Unec–Postojna bo promet še naprej urejen po obeh polovicah avtoceste, prav tako po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.


Po viaduktu Ravbarkomanda bo promet proti Kopru spet preusmerjen nazaj na sosednjo polovico avtoceste

Polovica viadukta Ravbarkomanda bo ostala zaprta za ves promet, saj se bo začela obsežnejša obnova samega objekta. Ta bo med drugim zajela sanacijo podpore konstrukcije (opornikov in vmesnih podpor), sanacijo prekladne konstrukcije z razširitvijo prečnega prereza, sanacijo zunanjih prednapetih kablov, ojačitev konzol prekladne konstrukcije, zamenjavo dilatacij, asfalta in hidroizlolacije, izvedbo novih hodnikov in robnih vencev, zamenjavo jeklene varnostne ograje z betonsko varnostno ograjo in zamenjavo sistema za odvodnjavanje.

Na trasi avtoceste med Uncem in Postojno pa se nadaljuje obnova voziščne konstrukcije in preplastitev, v okviru katere bodo med drugim razširjeni tudi odstavni pasovi na 3,5 metra oziroma meter več kot doslej, kar bo uporabnikom avtoceste zvišalo raven prometne varnosti.

Več o obsežnejših obnovitvenih delih na odseku Unec-Postojna si preberite na tej povezavi.
 Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri