Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Odziv družbe DARS v zvezi z avtocestno policijo

Z notranjo revizijo v Policiji, ki naj bi po poročanju medijev pokazala na nepravilnosti pri sklepanju posameznih pogodb uprave avtocestne policije, v družbi DARS nismo seznanjeni, zato je tudi ne moremo komentirati. Revidirala je namreč zgolj poslovanje in sklepanje pogodb s strani Ministrstva za notranje zadeve oziroma Policije.

02.08.2022 VEČ
Splošne novice
Napredek pri gradnji hitre ceste na Koroško in pri izkopu predora Karavanke

V družbi DARS nas veseli, da smo pri najpomembnejših infrastrukturnih projektih stopili korak naprej in lahko nadaljujemo z deli. Pri gradnji tretje razvojne osi sever se dela lahko nadaljujejo na sklopu hitre ceste ob Škalskem jezeru in delu navezovalne ceste Konovo. Prav tako smo dosegli nov mejnik pri gradnji druge cevi predora Karavanke.  

29.06.2022 VEČ
Splošne novice
Dnevi prometnega inženirstva 2022

V Portorožu bo 16. in 17. junija 2022 potekal dvodnevni kongres Dnevi prometnega inženirstva 2022, ki ga organizira Društvo inženirjev prometa Slovenije v sodelovanju z Nacionalnim komitejem PIARC Slovenija (predstavništvom svetovnega cestnega združenja).

15.06.2022 VEČ
Splošne novice
Pojav lažnih spletnih strani za prodajo e-vinjet

Na DARS, d. d., opažamo, da se je na spletu pojavilo več neuradnih spletnih strani, na katerih razni ponudniki nepooblaščeno prodajajo slovenske e-vinjete za uporabo slovenskih avtocest in hitrih cest. Ponudniki strankam za nakup zaračunajo visoko provizijo, pri čemer kupec nima zagotovila, da je bila e-vinjeta dejansko kreirana v našem centralnem sistemu.

15.06.2022 VEČ
Splošne novice
Razstava ob 50-letnici prve avtoceste v Sloveniji

Muzej novejše zgodovine Slovenije bo obeležil 50. obletnico prvega avtocestnega odseka Vrhnika–Postojna v Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji s priložnostno razstavo »Slovenika, zares si čudovita!«, ki bo na ogled od 16. junija do 31. avgusta 2022. Avtorici razstave sta Irena Ribič in Monika Močnik.

13.06.2022 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov primorske avtoceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo 3. junija 2022 med 9. in 11. uro na odsekih avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko ter med Postojno in Razdrtim izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja.

01.06.2022 VEČ
Splošne novice
Ponovno odprtje informacijske pisarne za tretjo razvojno os sever

Družba DARS ponovno odpira vrata informacijske pisarne za severni del tretje razvojne osi v Občini Šmartno ob Paki. V pisarni bodo lahko občani Braslovč, Polzele, Šmartnega ob Paki, Velenja, Šoštanja in Slovenj Gradca osebno pridobivali vse informacije v zvezi s projektom nove cestne povezave. Pisarna bo pričela delovati v sredo, 8. junija 2022, v Šmartnem ob Paki. 

27.05.2022 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov dolenjske, primorske in kraške avtoceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo 17. in 18. maja 2022 izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtocest A1 (med Brezovico in Postojno ter med razcepom Gabrk in Izolo) in A2 (med Drnovim in Obrežjem) ter na celotni avtocesti A3 (med razcepom Gabrk in Fernetiči).

16.05.2022 VEČ
Splošne novice
Poostren nadzor nad uporabo e-vinjet

Bližajo se velikonočni in prvomajski prazniki, ko se domačim uporabnikom avtocestnega omrežja pridruži tudi veliko tujih voznikov. Zato je v prihodnjih dneh na celotnem avtocestnem omrežju pričakovati poostren nadzor nad uporabo e-vinjet.

12.04.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ