Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Po koncu zime bo lahko stekla gradnja tretje razvojne osi tudi na južnem delu

Družbi DARS je bilo izdano gradbeno dovoljenje za prvi odsek hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi. Izdajo težko pričakovanega dovoljenja pozdravljamo, saj gre za pomemben infrastrukturni projekt, ki ga poleg Ministrstva za infrastrukturo podpirajo Mestna občina Novo mesto, tamkajšnji gospodarska in obrtna zbornica, predvsem pa prebivalci.

21.10.2021 VEČ
Splošne novice
Prometna napoved do 22. oktobra 2021

Jesenski čas izkoriščamo predvsem za dela na primorski avtocesti, ki je kljub veliki gostoti prometa skozi celotno leto, v tem času manj obremenjena kot v času poletnih počitnic. Ker se tudi vremensko obeta lep konec tedna, voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in ob morebitni gneči izberejo eno od alternativnih poti.

15.10.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med 12. in 16. oktobrom izvajale meritve sferičnega fotografiranja na delih avtocest A1 in A2 ter hitrih cest H3 in H5.

11.10.2021 VEČ
Splošne novice
Poškodba vozišča na severni ljubljanski obvoznici

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je zaradi poškodovanega vozišča zaprt vozni pas pri priključku Celovška cesta proti razcepu Zadobrova (Štajerski). Gre za deformacijo (dvig) voziščne konstrukcije, ki bo sanirana do nedelje, 3. oktobra 2021.

30.09.2021 VEČ
Splošne novice
Preplastitev posameznih delov odsekov na relaciji Kozina–Črni Kal–Sermin

Družba DARS bo po koncu turistične sezone začela še zadnjo obsežnejšo obnovo na avtocestnem omrežju, načrtovano za letošnje leto. V ponedeljek, 27. septembra 2021, bodo tako stekla dela za preplastitev cestišča na dotrajanih delih odsekov primorske A1 med Kozino in Serminom.

24.09.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Obveščamo vas, da zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS d.d. Ponudniki lahko oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 29. septembra 2021, do 10. ure na naslov DARS d.d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

22.09.2021 VEČ
Splošne novice
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z elektronsko vinjeto

E-vinjeta je digitalna različica vinjete, ki bo nadomestila vinjeto v obliki nalepke in bo vezana na registrsko številko vozila. 1. decembra 2021 bomo lahko kupili in začeli uporabljati letne (in polletne za motorna kolesa) e-vinjete, tedenske in mesečne e-vinjete pa bodo v uporabi od 1. februarja 2022.

07.09.2021 VEČ
Splošne novice
Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin

DARS d.d. kot lastnik nepremičnin na podlagi sklepa o prodaji objavlja "Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin", in sicer za stanovanjsko enoto v drugem nadstropju s kletno shrambo in garažo v večstanovanjskem objektu na Hrušici. Ponudbe zbiramo do srede, 15. septembra 2021, do 12. ure.

06.09.2021 VEČ
Splošne novice
Kralj Matjaž simbolično obeležil začetek del na Koroškem

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je skupaj z drugimi člani uprave udeležil obeležitve začetka gradnje odseka tretje razvojne osi v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Izrazil je veselje, da je po lanskem začetku del v Gaberkah pri Velenju to že drugi odsek, na katerem se začenja gradnja težko pričakovane hitre ceste na Koroško.

24.08.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ