Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zimska služba 2023–2024

Uradno izvajanje cestne zimske službe je od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta oziroma takrat, ko je lahko zaradi zimskih pojavov (sneg, poledica, nizke temperature) ogrožen normalen potek prometa. V tem obdobju se voznice in vozniki lahko odpravimo na pot s svojimi vozili le z obvezno zimsko opremo, ta pa je obvezna tudi v primeru, da zimske razmere nastopijo pred ali po uradnem izvajanju zimske službe.

15.11.2023 VEČ
Splošne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet družbe DARS se je danes, 6. novembra 2023, sestal na 4. izredni seji in obravnaval tematiko, objavljeno v rubriki Fokus na POP TV in oddaji Tarča na RTV SLO. V zvezi s tem je sprejel sklep o izvedbi forenzične revizije določenih poslov. V nadaljevanju je nadzorni svet sprejel vsebino poročila svojih aktivnosti, ki jo bo 8. novembra 2023 posredoval Slovenskemu državnemu holdingu (SDH).

06.11.2023 VEČ
Splošne novice
Družba DARS bo uporabila vsa pravna sredstva za ugotovitev morebitnih nepravilnosti

V družbi DARS ponovno zanikamo vse navedbe o podkupovanju, objavljene v včerajšnji rubriki Fokus na POP TV. Člani uprave družbe Roka Snežiča ne poznajo, z njim nikoli niso govorili ali se srečali, še najmanj pa, da bi se z njim dogovarjali o katerem koli poslu.

23.10.2023 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Obveščamo vas, da zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS. Ponudniki lahko oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 18. oktobra 2023 do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

09.10.2023 VEČ
Splošne novice
Meritve retrorefleksije horizontalne prometne signalizacije

Uporabnike avtocest in hitrih cest obveščamo, da se bodo med 10. in 19. oktobrom 2023 na avtocestnem omrežju izvajale dinamične meritve svetlobnoodbojnih in kromatičnih lastnosti horizontalne prometne signalizacije.

09.10.2023 VEČ
Splošne novice
Tretji pas na ljubljanskem obroču

V zadnjem času se v medijih in na družbenih omrežjih pojavljajo vsemogoče ideje, kako naj bi DARS namesto širitve ljubljanskega avtocestnega obroča izvajal ukrepe, ki pa po mnenju pooblaščenih inženirjev, strokovnjakov, zavezanim raziskovanju, razvoju in gradnji prometnih sistemov, v resnici to niso.

22.09.2023 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju v Mariboru in okolici

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v sredo, 20. septembra 2023, med 9.30 in 14. uro izvajale meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na štajerski avtocesti A1 med priključkoma Maribor sever (krožiščem Pesnica) in Maribor vzhod (Zrkovci), pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Pernico ter regionalni cesti R2-430 (bivši hitri cesti skozi Maribor) med Kosovelovo ulico in Tržaško cesto.

19.09.2023 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom, ki so v poplavah ostali brez vozila

Uporabnike cestninskih cest, ki so v nedavnih poplavah ostali brez vozila, za katerega so še vedno imeli veljavno letno ali polletno e-vinjeto za uporabo cestninskih cest, obveščamo, da lahko v primeru odjave vozila iz prometa pri družbi DARS zaprosijo za vračilo sorazmernega dela njene vrednosti.

16.08.2023 VEČ
Splošne novice
Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči

Slovenijo so prizadele uničujoče poplave in povzročile ogromno materialne škode. Skladno z zakonom o cestninjenju se cestnina in pristojbine za zunanje stroške ne plačata tudi za prevoze z vozili za opravljanje nalog humanitarne pomoči prizadetim zaradi naravnih nesreč.

08.08.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ