Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Z novim sistemom cestninjenja prihranek energije za eno hidroelektrarno

Zelo pozitiven vpliv na zmanjšanje vplivov prometa na okolje je imela uspešna uvedba sistema DarsGo, sodobnega elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone. Tovornim vozilom se ni več treba zaustavljati na cestninskih postajah, kar zmanjšuje porabo goriva in izpuste toplogrednih plinov.

28.06.2019 VEČ
Splošne novice
Sprememba pogojev za izredne prevoze skozi predor Karavanke

Družba DARS kot upravljavec slovenskih avtocest in hitrih cest ter Asfinag sta kot upravljavca predora Karavanke z namenom zagotavljanja čim višje ravni prometne varnosti sprejela spremenjene pogoje izvajanja izrednih prevozov skozi predor Karavanke. Izredni prevozi namreč v enocevnem predoru predstavljajo prometnovarnostno tveganje.

22.05.2019 VEČ
Splošne novice
Nudimo strokovna izobraževanja

Minili so časi cestarjev s »šajtrgo« in lopato. Nove cestne povezave postajajo vse pametnejše. Cilj sodobne cestne infrastrukture je omogočiti hitrejši pretok potnikov, blaga in storitev, tudi z uporabo tehnološko naprednih komunikacij in informacijske tehnologije, po drugi strani pa še bolj kakovostno skrbeti za obstoječo infrastrukturo.

17.05.2019 VEČ
Splošne novice
Izogni se zastojem – uporabi aplikacijo DarsPromet+

Družba Dars v okviru evropskega projekta C-Roads preizkuša tehnologije za tako imenovano C-ITS (Cooperative Inteligent Transport Systems) neposredno komunikacijo in izmenjavo informacij med avtomobili na eni strani ter obcestno infrastrukturo in nadzornimi centri na drugi (V2X).

25.04.2019 VEČ
Splošne novice
Od aprila nov sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest

DARS d.d. s 1. 4. 2019 uveljavlja spremenjen in dopolnjen sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone NDM z avtocest in hitrih cest v RS, pomoči na cesti in dela z avtodvigali. Namen spremembe je predvsem zagotavljanje prevoznosti avtocest in hitrih cest ter njihovim uporabnikom omogočiti čim bolj varen in pretočen promet.

29.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bo med 28. in 31. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste, kraške avtoceste, gorenjske avtoceste in ljubljanske obvoznice. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

27.03.2019 VEČ
Splošne novice
Izhodišča za urejanje ljubljanske obvoznice z vpadnicami

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo novinarsko konferenco, na kateri je predstavilo izhodišča za urejanje ljubljanskega avtocestnega obroča in vpadnih cest. Izhodišča temeljijo na študiji, ki jo je za ministrstvo naročil DARS, izdelala pa jo je družba PNZ svetovanje projektiranje v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom.

26.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju dela primorske avtoceste

Uporabnike primorske avtoceste obveščamo, da se bo v nedeljo, 24. marca, izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste A1. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

22.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju dela dolenjske in dela podravske avtoceste

Uporabnike dolenjske in podravske avtoceste obveščamo, da se bo med 21. in 24. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov avtocest. Gre za odseka, ki sta bila obnovljena v letu 2018, za njiju pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev. Gre za del avtoceste A2 med priključkoma Dobruška vas-Drnovo, skupaj s priključkom Smlednik in počivališčema Zaloke ter del avtoceste A4 med priključkom Podlehnik in državno mejo s Hrvaško, skupaj s priključkom Zakl in počivališčema Podlehnik.

19.03.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ