Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Tretja izdaja obveznic DARS

Uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) je z namenom financiranja izgradnje avtocestnih odsekov, predvidenih v nacionalnem programu izgradnje avtocest, 11. oktobra 2005 sprejela sklep o tretji izdaji obveznic DARS d.d. z državnim poroštvom v skupni nominalni vrednosti 10,2 milijarde tolarjev. Kupnina iz obveznic bo namenjena financiranju gradnje avtocestnih odsekov Lendava - Pince, Nova Zrkovska cesta v Mariboru, navezava na Luko Koper (1. gradbena faza), Koper - Izola, Vrba - Peračica, Lešnica - Kronovo in Hajdina – Ptuj.

12.10.2005 VEČ
Splošne novice
Konec obnovitvenih del na dolenjskem avtocestnem kraku predvidoma 28. oktobra

Začetek obnove in posodobitve predorov Debeli hrib in Mali vrh ter viadukta Reber na avtocestnem odseku Malence – Šmarje Sap, ki je bil predviden 11.oktobra 2005, je prestavljen na poznejše obdobje; zagotovo pa se navedena obnova ne bo začela pred koncem potekajočih obnovitvenih del na stari polovici avtoceste med Grosupljem in Višnjo Goro.

11.10.2005 VEČ
Splošne novice
Rajko Siročič novi predsednik uprave DARS d.d.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji na predlog Nadzornega sveta Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) za novega predsednika uprave DARS d.d. s petletnim mandatom imenovala Rajka Siročiča.

06.10.2005 VEČ
Splošne novice
DARS podpisal kreditno pogodbo z Evropsko investicijsko banko

Z namenom financiranja izgradnje avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji, je DARS d.d. z Evropsko investicijsko banko 30. septembra 2005 sklenil kreditno pogodbo za najem kredita v višini 250 milijonov evrov. Kreditna pogodba stopi v veljavo po ratifikaciji poroštvene pogodbe v Državnem zboru RS.

03.10.2005 VEČ
Splošne novice
Sklenitev pogodbe za izgradnjo mostu preko Drave na Ptuju

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z izvajalcema v skupnem nastopu (joint-venture) SCT Ljubljana in Allgemeine Baugesellschaft A. PORR Dunaj sklenila pogodbo za izgradnjo mostu preko ustja Ptujskega jezera, ki ga tvori umetna pregrada na reki Dravi. Ta sicer že drugi cestni most čez reko Dravo na Ptuju je kot del južne mestne vpadnice/obvoznice sestavni del bodoče dvopasovne hitre ceste (Slovenska Bistrica-) Hajdina – Ptuj (-Ormož), hkrati pa predstavlja tudi navezavo Ptuja na bodočo avtocesto A4 Maribor – Gruškovje. Pogodbena vrednost izgradnje mostu, ki bo skupaj s priključnimi cestami pomenil obvoznico mesta Ptuj, znaša 2,1 milijarde tolarjev, rok za izgradnjo mostu pa je 16 mesecev.

26.09.2005 VEČ
Splošne novice
Obnovitvena dela na dolenjskem avtocestnem kraku

Na dolenjskem avtocestnem kraku bo zaradi obnovitvenih del predvidoma do konca oktobra 2005 zaprta stara polovica avtoceste (prejšnja magistralna cesta, ki je bila koncem osemdesetih let prejšnjega stoletja uporabljena za enosmerno vozišče avtoceste) med Grosupljem in Višnjo Goro v smeri Novega mesta v dolžini 7,7 km. Predvidoma od 11. oktobra  do 15. novembra bo zaradi obnove predorov Debeli hrib in Mali vrh ter viadukta Reber za ves promet zaprta polovica avtoceste od razcepa Malence do Šmarja Sap.

24.09.2005 VEČ
Splošne novice
O odprti problematiki oddaje del, ki zavira izvajanje programa gradnje avtocest

Zaradi sicer legitimnih, a nenehnih zahtevkov za revizijo s strani posameznih praktično istih ponudnikov postopki oddaje del v skupni ocenjeni vrednosti 38,984 milijarde še vedno niso končani, kar že resno ogroža realizacijo letošnjega plana razvoja in obnavljanja avtocest.

23.09.2005 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet o prijavah na razpis za člane uprave DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d., Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, je na seji 21. septembra 2005 obravnaval prijave, prispele na razpis za člane uprave DARS d.d. in sprejel sklep, da Vladi Republike Slovenije predlaga v imenovanje za predsednika uprave družbe Rajka Siročiča, univerzitetnega diplomiranega ekonomista in diplomiranega inženirja gradbeništva. Predloge za imenovanje namestnika predsednika uprave družbe ter dva člana bo nadzorni svet DARS d.d. oblikoval predvidoma čez dva tedna.

22.09.2005 VEČ
Splošne novice
Od ponedeljka priključevanje na avtocesto A1 v smeri Celja prek priključka Blagovica

V ponedeljek, 12. septembra 2005, bo zgodaj zjutraj stekel promet po novozgrajenem priključku Blagovica zahod, s čimer bo omogočeno priključevanje na avtocesto A1 Maribor – Ljubljana iz Blagovice tudi v smeri Celja. Hkrati s predajo prometu navedenega priključka bo na njem začela obratovati tudi cestninska postaja, na kateri se bo zaračunavala cestnina za 8,7 kilometra dolgo prevozno razdaljo med uvozom Blagovica in izvozom Trojane. Cestnina za prvi cestninski razred (osebna vozila) bo znašala 100 tolarjev, za drugi 140 tolarjev, za tretji 270 tolarjev in za četrti  cestninski razred 390 tolarjev.

09.09.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ