Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Uveljavitev novega statuta družbe DARS in sprememba mesta objav

Na podlagi Pravil Ljubljanske borze, d.d., in ZTVP-1 (Ur. l. RS, št. 56/99) družba DARS d.d., Celje, Ulica XIV. divizije 4, objavlja naslednje obvestilo o uveljavitvi novega statuta družbe in spremembi mesta objav: z vpisom v sodni register Okrožnega sodišča v Celju je dne 31.8.2005 stopil v veljavo nov Statut Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, ki ga je Vlada Republike Slovenije v vlogi skupščine DARS d.d. sprejela 25.7.2005.

07.09.2005 VEČ
Splošne novice
Dokončana hitra cesta med Škofijami in Srminom

Z današnjo predajo prometu zadnjega dela je dokončana 2,4 km dolga štiripasovna hitra cesta med Škofijami in razcepom Srmin. V okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) je tako od leta 1994 do danes zgrajenih in prometu predanih skupno 358,1 kilometrov avtocest, štiripasovnih hitrih cest in drugih cest iz NPIA ali dve tretjini načrtovanih v NPIA (578,7 km).

30.08.2005 VEČ
Splošne novice
Na razpis za upravo DARS prispelo 63 prijav

Komisija nadzornega sveta Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je danes pregledala prispele vloge na razpis za zasedbo delovnih mest predsednika uprave, namestnika predsednika uprave in dveh članov uprave DARS. Na razpis je v 15-dnevnem roku, ki se je iztekel v sredo, 24. avgusta, prispelo 63 prijav, ki jih je oddalo 53 oseb. Komisija je ugotovila, da je 49 prijav popolnih.

26.08.2005 VEČ
Splošne novice
Stekel promet tudi po zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Koprom, prek Trojan

Danes zjutraj je stekel promet po zadnjem delu 230,7 km dolge avtoceste A1 Maribor - Koper, prek Trojan, najprej iz smeri Maribora in Celja proti Ljubljani, nato pa tudi v obratni smeri.

13.08.2005 VEČ
Splošne novice
Dan odprtih vrat in preventivna akcija »Varno skozi predore« (petek, 12. avgusta 2005)

V okviru celodnevne prireditve »odprtih vrat« pod nazivom »Povezujemo Slovenijo: A1 Maribor – Ljubljana – Koper, 230,7 km«, ki jo na dan predaje prometu avtocestnega odseka Trojane – Blagovica organizirajo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, izvajalci gradbenih del na odseku Vransko – Trojane, Uprava RS za zaščito in reševanje in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije, bo od 8. do 15. ure na novozgrajenem avtocestnem odseku potekala preventivna akcija "Varno skozi predore". S to akcijo želimo uporabnike slovenskih avtocest, še posebej pa bodoče uporabnike 2.931 metrov dolgega predora Trojane, opozoriti na nekatera pomembna navodila za varno uporabo avtocestnih predorov ter prikazati varnostno opremo, ki je vgrajena v predorih. Vodeni ogledi predora Trojane se bodo začeli ob 8. uri na počivališču Lukovica iz smeri proti Ljubljani in v avtocestni bazi Vransko (ob izvozu Vransko), od koder jih bodo avtobusi odpeljali proti predoru Trojane. Iz obeh štartnih točk bodo avtobusi vozili v polurnih intervalih vse do 12. ure, ko bo na vrsti še zadnji vodeni ogled.

04.08.2005 VEČ
Splošne novice
Akcija umirjanja prometa skozi predora Kastelec in Dekani na avtocesti A-1 Maribor - Koper

Na avtocesti A-1 Maribor - Koper, na odseku med Kozino in razcepom Srmin so Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS, Policija in DARS začeli skupno prometno – varnostno akcijo umirjanja prometa med vožnjo skozi predora Kastelec in Dekani. V sklopu akcije bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pred vhodom v predora postavil table za merjenje hitrosti in obveščanje voznikov o trenutni potovalni hitrosti, Policija  bo izvajala poostren nadzor hitrosti vožnje skozi predora, DARS pa bo pred vstopom v predora postavil dodatno prometno signalizacijo, ki bo voznike opozarjala na meritve hitrosti vozil z radarjem. S to akcijo si pobudniki akcije prizadevajo za umirjanje prometnih tokov v predorih Kastelec in Dekani v času turistične sezone, ko je promet skozi ta dva predora najgostejši.

25.07.2005 VEČ
Splošne novice
Spremenjena prometna ureditev na priključku Trojane

Izvajalci del bodo v okviru zaključnih del na vzhodnem platoju pred predorom Trojane (iz smeri Celja proti Ljubljani) jutri, v sredo, 20. julija, predvidoma ob 9.00 zaprli začasni polovični priključek glavne ceste Ljubljana – Celje na avtocesto Vransko – Trojane v smeri proti Celju in preusmerili promet na avtocestni priključek Trojane. Preko priključka Trojane že zdaj poteka celoten promet iz smeri Celja proti Ljubljani, od jutri pa bo tam v celoti potekal tudi promet iz Ljubljane proti Celju.

19.07.2005 VEČ
Splošne novice
Z 8. julijem začne obratovati cestninska postaja Krtina

Na priključku Krtina na avtocesti A1 Blagovica – Ljubljana bo v petek, 8. julija, predvidoma ob 6. uri začela obratovati cestninska postaja. S stransko cestninsko postajo Krtina bo cestninjena smer od Krtine proti Ljubljani in obratno. Za prevozno razdaljo 11,7 km bo cestnina za osebna vozila (prvi cestninski razred) znašala 130 tolarjev, za drugi cestninski razred 190 tolarjev, za tretji 360 in za četrti cestninski razred 520 tolarjev.

07.07.2005 VEČ
Splošne novice
Poplačniško plačevanje cestnine s plačilno kartico Magna

Imetniki Petrolove plačilne kartice Magna se lahko od ponedeljka, 4. julija, vključiljo v POP ABC, sistem poplačniškega plačevanja cestnine z elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter. Po povezavi Magna kartice z  elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter se s temi elektronski mediji zgolj evidentirajo prehodi cestninskih postaj. Plačilo cestnine imetniki Magna kartice, ki se vključijo v sistem POP ABC, opravijo s plačilom zbirnega računa vseh nakupov s to kartico.

01.07.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ