Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Preusmeritev prometa na avtocesti med Smednikom in CP Drnovo

Promet na 4,6 kilometra dolgem odseku avtoceste Smednik – Krška vas, med Smednikom in cestninsko postajo Drnovo, bo danes preusmerjen z južne na severno polovico avtoceste. Preusmeritev prometa iz decembra lani zgrajene polovice avtoceste na novo zgrajeno drugo polovico je potrebna zaradi dokončanja del – izvedbe obrabne vrhnje plasti asfalta.

03.05.2005 VEČ
Splošne novice
Izdaja obveznic družbe DARS, d.d. - II. izdaja

Skladno z določili Pravil Ljubljanske borze d.d. in ZTVP-1 (Ur. l. RS, št. 56/99) družba DARS, d.d., Celje objavlja naslednje sporočilo: Dne 26. 4. 2005 so bile v celoti vpisane in vplačane obveznice DARS II. izdaje v skupni nominalni vrednosti 14,8 milijarde tolarjev za 20 let (26. 4. 2005 do 26. 4. 2025) in s 4,50 % kuponsko letno obrestno mero.

28.04.2005 VEČ
Splošne novice
Predora Kastelec in Dekani po Euro Tap med najvarnejšimi v Evropi

Letošnje testiranje 49 predorov v 14 evropskih državah, ki ga je v okviru projekta Euro Tap izvajal ADAC v sodelovanju z nacionalnimi avto klubi, je pokazalo, da se varnost v evropskih predorih izboljšuje. Slovenska predora Dekani in Kastelec sta bila ocenjena z najvišjo oceno "zelo dobro" in sta se med 49 ocenjevanimi predori uvrstila na 4. in 5. mesto. Predor Karavanke, ki kot enocevni predor ne more dobiti najvišje ocene, je dobil oceno "zadovoljivo". Sicer je 41 ocenjevanih evropskih predorov prejelo ocene "zelo dobro", "dobro" ali "zadovoljivo", osem pa oceno "zaskrbljujoče" ali "pomanjkljivo".

27.04.2005 VEČ
Splošne novice
Odgovor na prispevek Alje Brglez

Alja Brglez je v četrtkovih Financah priobčila članek, v katerem se huduje nad oglaševalsko akcijo za poplačniško, odloženo plačevanje cestnine, ali POP ABC, ki jo trenutno izvaja DARS. Pri razpravljanju o smiselnosti tovrstnega početja je avtorico žal precej zaneslo v mešanje hrušk in jabolk, vmes pa se je znašel še monopol.

14.04.2005 VEČ
Splošne novice
DARS bo izdal drugo serijo obveznic

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) bo za financiranje izgradnje avtocestnih odsekov, predvidenih v nacionalnem programu izgradnje avtocest za leto 2005, izdala drugo emisijo obveznic v skupni nominalni vrednosti 14,8 milijarde tolarjev. Kupnina iz obveznic bo namenjena financiranju gradnje avtocestnih odsekov Šentvid – Koseze, Korenitka – Pluska in Hrastje – Lešnica.

05.04.2005 VEČ
Splošne novice
Umeščena zadnja avtocestna odseka petega prometnega koridorja

Vlada je na današnji seji sprejela uredbi o državnem lokacijskem načrtu za avtocestna odseka Beltinci – Lendava in Spodnja Senarska – Cogetinci. Gre za uredbi za zadnja dva odseka pomurskega avtocestnega kraka in tudi avtoceste od Kopra, preko Postojne, Ljubljane, Celja, Maribora,  Murske Sobote do Pinc na slovensko-madžarski meji.

31.03.2005 VEČ
Splošne novice
Na avtocestah dodatne videokamere za lažje načrtovanje prometa

Na slovenskih avtocestah je ta konec tedna zaradi velikonočnih praznikov pričakovati povečan promet. Uporabniki avtocest so doslej na spletnem naslovu družbe s pomočjo posnetkov videokamer lahko vpogledali v prometne razmere na enajstih cestninskih postajah ter na primorskem avtocestnem kraku na območju Razdrtega.

25.03.2005 VEČ
Splošne novice
Cestninski postaji Krtina in Lukovica nista »črni gradnji«

DARS je danes prejel sklepe domžalskega gradbenega inšpektorja, s katerimi je ta v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku ustavil vse inšpekcijske postopke, ki se nanašajo na gradnjo dodatnih cestninskih postaj Krtina in Lukovica na avtocestnem odseku Blagovica – Šentjakob.

09.03.2005 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek v časopisu Finance

Odgovor v zvezi s člankom »Evropska unija na satelit, Dars pa še naprej z ABC« (3.3.2005), v Financah 8. marca 2005 objavil novinar Borut Godec

08.03.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ