Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zgrajena avtocesta od Murske Sobote do Lipovcev

Poleg 4,2 km dolge avtoceste bosta danes prometu predani še dvopasovnici, zahodni krak južne zbirne ceste Murske Sobote in obkanalska cesta, v skupni dolžini 3,4 km * Od začetka uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) leta 1994 do danes prometu predanih že 236,7 km novih avtocest.

15.11.2002 VEČ
Splošne novice
Vlada potrdila predlog zakona o soglasju Republike Slovenije DARS, d.d. za najetje kredrita pri EIB za gradnjo avtocest

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog zakona o soglasju Republike Slovenije DARS, d.d. za najetje kredita pri Evropski investicijski banki (EIB) za gradnjo avtocest v višini 120 milijonov evrov ter ga poslala v sprejem Državnemu zboru Republike Slovenije. V skladu s tretjim odstavkom 5. člena zakona o DARS mora namreč ta za najetje srednjeročnih in dolgoročnih posojil predhodno pridobiti soglasje Državnega zbora RS s posebnim zakonom.

14.11.2002 VEČ
Splošne novice
Vlada določila besedilo odloka o letnem planu razvoja in vzdrževanja avtocest za leto 2003

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji določila besedilo odloka o doslej najobsežnejšem planu razvoja in vzdrževanja avtocest za leto 2003, ki je za 34 % obsežnejši od letošnjega. Gradnji, vzdrževanju in upravljanju avtocest bo namreč v letu 2003 namenjenih 116,5 milijard tolarjev, od tega jih bo za gradnjo namenjenih 40 % več kot letos, in sicer 91,15 milijard tolarjev, za upravljanje in vzdrževanje avtocest pa 25,23 milijard tolarjev. Vlada Republike Slovenije je sklenila, da danes določeno besedilo odloga o plana razvoja in vzdrževanja avtocest za leto 2003, v skladu z Zakonom o javnih cestah, pošlje v sprejem Državnemu zboru Republike Slovenije.

14.11.2002 VEČ
Splošne novice
Prva vrtina v predoru Dekani

Danes bo izvajalec gradnje predora Dekani s prvim odstrelom kraške kamnine začel vrtati prvo od dveh cevi predora Dekani na avtocestnem odseku Klanec – Ankaran (Srmin).

14.11.2002 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje izkopa predora Trojane zahod

Danes popoldne je graditelj predora Trojane na avtocestnem odseku Trojane-Blagovica, Impresa Grassetto, nadaljeval z izkopom kalote predora Trojane z zahodne (ljubljanske) strani.

18.10.2002 VEČ
Splošne novice
Graditelji predora Podmilj počastili zavetnico rudarjev

Danes bodo graditelji predora Podmilj, predstavniki Rudarske gradbene družbe (RGD) iz Trbovelj, na vhodu v levo predorsko cev dvocevnega avtocestnega predora postavili kip svete Barbare, po legendi zavetnice rudarjev, in imenovali gospo Lucijo Čok, ministrico za šolstvo, znanost in šport, za botro predora.

11.10.2002 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje gradnje avtocestnega odseka Vučja vas – Beltinci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je danes sklenila pogodbi za nadaljevanje gradnje avtocestnega odseka Vučja vas - Beltinci. Skupna vrednost obeh pogodb znaša 5 milijard tolarjev (vključno z DDV), rok za dokončanje del pa je 12 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

25.09.2002 VEČ
Splošne novice
Dodatna hitra steza sistema ABC na vstopu na primorsko avtocesto

Od danes naprej sta uporabnikom sistema ABC na cestninski postaji Ljubljana zahod (Log) iz smeri Ljubljane proti obali na voljo dve hitri vstopni stezi. DARS je na cestninski postaji Ljubljana zahod (Log), v smeri proti morju, preuredil obstoječo vstopno kombinirano stezo v dodatno hitro stezo za uporabnike sistema ABC.

04.07.2002 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za nadaljevanje gradnje odsekov Krška vas – Obrežje in Kronovo - Smednik

DARS je danes sklenil pogodbi za izgradnjo 11,5 km dolge trase in objektov na avtocestnem odseku Krška vas – Obrežje ter pogodbo za izgradnjo objektov na avtocestnem odseku Kronovo - Smednik od Dobruške vasi do Smednika. Skupna vrednost vseh treh pogodb znaša 15,3 milijarde tolarjev.

02.07.2002 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ