Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Plačevanje cestnine tudi z mednarodno plačilno kartico EuroShell

Od torka, 1. februarja 2005, bo možno plačevati cestnino tudi z mednarodno plačilno kartico EuroShell, ki se je tako pridružila desetim plačilnim karticam (Activa, American Express, Diners, DKV, Eurocard, Mastercard, Magna, OMV Istrabenz, UTA, Visa) in drugim načinom negotovinskega plačevanja cestnine na vseh cestninskih postajah na slovenskih avtocestah.

31.01.2005 VEČ
Splošne novice
Sklenjena zadnja pogodba za avtocesto Trojane - Blagovica

<P>Danes popoldan sta DARS d.d. in SCT d.d. sklenila pogodbo za elektro in strojne instalacije predorov Trojane in Podmilj na zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Ljubljano, odseku Trojane - Blagovica.

25.01.2005 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS o Trojanah

Nadzorni svet DARS d.d. je današnjo sejo v celoti posvetil pregledu poteka gradnje zadnjega odseka avtoceste od Maribora do Kopra, odseka Trojane - Blagovica.

21.01.2005 VEČ
Splošne novice
Konstituiran nadzorni svet DARS d.d.

Člani nadzornega sveta DARS d.d. so na konstitutivni seji izvoli Franceta Slaka za predsednika in dr. Petra Verliča za namestnika predsednika nadzornega sveta DARS d.d..

24.12.2004 VEČ
Splošne novice
Obveznice DARS prve izdaje (DRS1) sprejete v trgovanje na prostem trgu Ljubljanske borze

Uprava Ljubljanske borze je 22.12.2004 na podlagi določil 58. člena Pravil Ljubljanske borze sprejela odločbo o sprejemu v trgovanje na prostem trgu 134.300 imenskih obveznic DRS1, v skupni nominalni vrednosti 13,43 milijarde tolarjev,izdajatelja Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. Prvi dan trgovanja z obveznicami DRS1 prek BTS je četrtek, 30.12.2004.

23.12.2004 VEČ
Splošne novice
Z današnjim podaljšanjem avtoceste na južnem delu Dolenjske bo začela z obratovanjem čelna cestninska postaja Drnovo

Danes, v četrtek, 23. decembra, predvidoma okoli 14. ure, bo promet stekel še po zadnjem delu avtoceste od Drnovega do Obrežja, v skupni dolžini 21,5 km, na kateri bo pričela obratovati čelna cestninska postaja Drnovo, na priključku za Krško pa tudi stranska cestninska postaja. Hkrati bo promet med Drnovim in Smednikom preusmerjen na novozgrajeno polovico avtoceste, po kateri bo do zgraditve druge polovice avtoceste potekal dvosmerno. Predvidoma koncem tedna pa bo prometu predan tudi 3 km dolg štiripasovni avtocestni odsek Korenitka - Pluska, ki se bo navezal na obstoječo avtocesto Ljubljana - Korenitka.

23.12.2004 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni pogodbi za izvedbo glavnih gradbenih del na avtocestnem odseku Cogetinci – Vučja vas v vrednosti 18 milijard tolarjev

DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je danes s podjetji v skupnem nastopu sklenil dve pogodbi za gradnjo 8,6 km avtocestnega odseka Cogetinci – Vučja vas. Skupna pogodbena vrednost obeh pogodb znaša 18 milijard tolarjev, pri obeh pogodbah so izvajalci slovenska gradbena podjetja, združena v skupnem nastopu, pri čemer je vodilni partner SCT Ljubljana, partnerji pa so: Prevent gradnje NGR Maribor, Ceste mostovi Celje in GIZ Gradis Ljubljana ter Primorje Ajdovščina, SGP Pomgrad Murska Sobota in Cestno podjetje Maribor.

22.12.2004 VEČ
Splošne novice
Obveznice DARS d.d. na prostem trgu ljubljanske borze predvidoma še pred koncem leta

Agencija za trg vrednostnih papirjev je izdala dovoljenje za organizirano trgovanje z obveznicami DARS prve izdaje, z oznako DRS1, ki so bile izdane julija letos v skupni nominalni vrednosti 13,430 milijarde slovenskih tolarjev. DARS d.d. je danes Ljubljanski borzi podal vlogo za sprejem obveznic DRS1 na prosti trg. Celotna izdaja obveznic DRS1 obsega 134.300 apoenov po 100.000 tolarjev, obrestna mera obveznic je nespremenljiva in znaša 5,1 odstotka letno, obveznosti iz obveznice pa so zavarovane z državnim poroštvom. Datum dospetja zadnjega izplačila iz obveznice je 28. julij 2024. V skladu z zakonodajo in na podlagi dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev v nadaljevanju objavljamo izvleček prospekta za organizirano trgovanje z obveznicami Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d..

22.12.2004 VEČ
Splošne novice
Preusmeritve prometa na avtocestnem odseku Dobruška vas - Smednik – Krška vas

Danes so graditelji 17,6 km dolgega avtocestnega odseka Dobruška vas - Smednik – Krška vas pričeli s preusmeritvami prometa iz dosedanje dvopasovnice na novozgrajeno štiripasovnico. Tako bo do ponedeljka predanih prometu skupaj 11,6 km te štiripasovnice.

11.12.2004 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ