Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
DARS kartico lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih

Od danes naprej je DARS kartico, s katero je možno plačati cestnino za vse cestninske razrede, možno kupiti na desetih posebej označenih bencinskih servisih Petrola ter na sedežu Podjetja za vzdrževanje avtocest (Grič 54, Ljubljana, izvoz Brdo z zahodne obvozne avtoceste Ljubljane).

11.08.2003 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela predlog novega Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji

Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga resolucije o Nacionalnem programu izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA RS) in ga poslala v obravnavo in sprejem Državnemu zboru RS. Avtocestna smer Maribor-Koper bo po predlogu novega NPIA RS dokončana najkasneje v letu 2005, avtocestna smer Karavanke-Obrežje pa v letu 2008.

31.07.2003 VEČ
Splošne novice
Požar v avtocestnem predoru Ločica obvladan

Danes ob 15.50 uri je v predoru Ločica na avtocesti od Maribora proti Trojanam zagorelo tovorno vozilo. Vzdrževalci, gasilci in policisti so uspešno in hitro reagirali; poškodovnih ni bilo.

25.07.2003 VEČ
Splošne novice
Napredovanje gradnje viadukta Črni Kal, največjega objekta v Sloveniji

Kombinacija različnih tehnologij gradnje viadukta Črni Kal - enojnih stebrov s samoplezajočim opažom, dvojnih stebrov s klasičnim opažem, voziščne konstrukcije pa prostokonzolno in klasično s podpornim odrom - zbuja zanimanje potnikov, katerim se na poti proti slovenski obali s črnokalskega klanca odpre pogled na gradbišče tega največjega (ne samo cestnega) objekta v Sloveniji.

18.07.2003 VEČ
Splošne novice
Promet s hitre ceste Bič - Trebnje preusmerjen na del novozgrajene avtoceste od Biča do Medvedjeka

Danes je bil promet s hitre ceste Bič - Trebnje preusmerjen na 2,7 km dolgo novo zgrajeno polovico avtoceste od Biča do Medvedjeka (avtocestni odsek Bič – Korenitka), po katerem bo promet potekal dvosmerno. Gradbena dela na tem odseku intenzivno potekajo, tako da bo možno predvidoma meseca septembra promet s sedanjega obvoza preko Medvedjeka preusmeriti na desno polovico novo zgrajene avtoceste od Medvedjeka do Korenitke, štiripasovnico pa v celoti dokončati in predati prometu predvidoma ob koncu letošnjega leta.

16.07.2003 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje izkopnih del v levi vzhodni cevi predora Trojane

Graditelj predora Trojane, podjetje Impresa Grassetto, je danes začel z izkopnimi deli na čelu leve vzhodne cevi predora Trojane (gledano iz smeri Celja proti Ljubljani), po tem, ko je izvedel dodatne varnostne ukrepe na podpornih zidovih gospodarskega poslopja - hleva. Dodatno izvedene geološke raziskave v širšem območju pod parkiriščem gostinskega objekta Trojane so namreč pokazale, da je zemljina tu ugodnejša, kot v območju gospodarskega poslopja - hleva, zaradi česar so morali koncem marca letos začasno ustaviti napredovanje del v tej cevi.

15.07.2003 VEČ
Splošne novice
Z izgradnjo dolenjskega avtocestnega kraka ostaja tudi vzporedna necestninska povezava

Republika Slovenija z izgradnjo dolenjskega kraka avtoceste od Biča do Obrežja, ki bo cestninska cesta, prebivalcem na tem območju ne bo odvzela možnosti uporabe vzporedne necestninske regionalne ceste, kot to zavajajoče navaja t.i. "Civilna iniciativa Trebnje", ki za soboto napoveduje celo zaporo današnje hitre ceste (Ljubljana-)Bič-Obrežje. Vzporedna regionalna necestninska cestna povezava Ljubljana - Obrežje namreč že obstaja in bo ostala tudi po dograditvi dolenjskega avtocestnega kraka, sicer ne kot zvezna cestna povezava z enako oznako v smislu kategorizacije, vendar pa je popolnoma primerljiva z razmerami na drugih območjih v Sloveniji.

11.07.2003 VEČ
Splošne novice
DARS kartico je možno kupiti tudi v obdobju poskusnega obratovanja

Prvo prodajno mesto: Podjetje za vzdrževanje avtocest (PVAC), Grič 54, Ljubljana (izvoz Brdo z zahodne ljubljanske obvoznice)

02.07.2003 VEČ
Splošne novice
Za bolj priročno plačevanje cestnine še OMV Istrabenz kartica in DARS kartica

Tudi pospešeno uvajanje možnosti plačevanja cestnine s plačilnimi karticami sodi med ukrepe za povečanje pretočnosti avtocest. Tako bo od jutri, torka, 1. julija 2003, na cestninskih postajah po Sloveniji možno plačevati cestnino in vplačevati dobroimetje na elektronske tablice sistema ABC tudi s plačilno kartico OMV Istrabenz, ki se tako pridružuje sedmim plačilnim karticam (Activa, Eurocard, Mastercard, Visa, Magna, DKV in UTA), s katerimi je možno plačevanje cestnine, vplačevanje dobroimetja na elektronsko tablico sistema ABC, nakup abonentskih bonov in mesečnih cestninskih kart.

30.06.2003 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ