Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči

Prebivalci Ukrajine, ki zaradi vojne in humanitarnih razlogov prihajajo v Slovenijo ali jo zgolj prečkajo, so do nadaljnjega oproščeni plačila cestnine na slovenskih avtocestah in hitrih cestah. Plačevanje cestnine je oproščeno tudi za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t, ki opravljajo naloge humanitarne pomoči prizadetim v vojni v Ukrajini.

03.03.2022 VEČ
Splošne novice
Z nakupom e-vinjete ne odlašajte do zadnjega dne

V družbi DARS po prvem mesecu prodaje elektronskih vinjet opažamo, da so uporabniki sistem dobro sprejeli in da prodaja poteka brez večjih težav. Ob tem želimo poudariti, da letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, hkrati pa uporabnikom svetujemo, naj z nakupom ne odlašajo do zadnjega dne.

04.01.2022 VEČ
Splošne novice
V novo leto z nadaljevanjem starih in z začetkom novih projektov

V letu 2022 bo za DARS najpomembnejši projekt uvajanje sistema elektronske vinjete. Poleg že začetih projektov načrtujemo še druga vlaganja, ki bodo uporabnikom slovenskih avtocest omogočala bolj varno in pretočno vožnjo, prebivalcem ob avtocestnih trasah pa udobnejše življenje.

02.01.2022 VEČ
Splošne novice
Rok za uvedbo e-vinjete skrajšali za tri mesece

Z namenom skrajšanja pogodbenih rokov in uvedbe e-vinjete do 1. 12. 2021 sta DARS in SkyToll 26. oktobra 2021 sklenila aneks k pogodbi za vzpostavitev in delovanje elektronske vinjete v vrednosti 728.753,75 EUR (brez DDV). S tem bodo uporabnikom slovenskih avtocest in hitrih cest e-vinjet na voljo z začetkom letošnjega decembra, tako kot je bilo načrtovano.

12.11.2021 VEČ
Splošne novice
Parkiranje težkih vozil na avtocestnih počivališčih omejeno na 25 ur

Družba DARS bo avtocestna počivališča v prihodnjih nekaj tednih opremila z znaki, ki zapovedujejo parkiranje težkih vozil na največ 25 ur. Avtobusi in tovorna vozila nad 3500 kg bodo lahko na označenih parkirnih mestih parkirani največ 25 ur. Po preteku tega roka jih morajo vozniki odpeljati s počivališča.

08.11.2021 VEČ
Splošne novice
Kaj je dobro vedeti pred uvedbo e-vinjete

Bliža se 1. december 2021, ko bodo v Sloveniji prvič na voljo elektronske vinjete. Takrat bomo lahko kupili letne vinjete (in polletne za motorna kolesa) samo še v digitalni različici in ne več v obliki nalepke. Nakup elektronske vinjete bo mogoč po spletu in na fizičnih prodajnih mestih, cene vseh vrst vinjet pa ostajajo nespremenjene.

02.11.2021 VEČ
Splošne novice
Z novembrom prepoved prehitevanja tovornih vozil na celotnem avtocestnem omrežju

Od 1. novembra 2021 bo omejitev prehitevanja težkih tovornih vozil med 6. in 18. uro vejala na celotnem omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest. Voznike tovornih vozil pozivamo k spoštovanju postavljene prometne signalizacije, saj bo nepravilno prehitevanje sankcionirala policija. Prehitevanje bo ostalo dovoljeno na odsekih s tremi prometnimi pasovi ter ponoči.

27.10.2021 VEČ
Splošne novice
Po koncu zime bo lahko stekla gradnja tretje razvojne osi tudi na južnem delu

Družbi DARS je bilo izdano gradbeno dovoljenje za prvi odsek hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi. Izdajo težko pričakovanega dovoljenja pozdravljamo, saj gre za pomemben infrastrukturni projekt, ki ga poleg Ministrstva za infrastrukturo podpirajo Mestna občina Novo mesto, tamkajšnji gospodarska in obrtna zbornica, predvsem pa prebivalci.

21.10.2021 VEČ
Splošne novice
Prometna napoved do 22. oktobra 2021

Jesenski čas izkoriščamo predvsem za dela na primorski avtocesti, ki je kljub veliki gostoti prometa skozi celotno leto, v tem času manj obremenjena kot v času poletnih počitnic. Ker se tudi vremensko obeta lep konec tedna, voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in ob morebitni gneči izberejo eno od alternativnih poti.

15.10.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ