Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Sklepi 16. seje skupščine DARS

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, v pripetem delu notarskega zapisnika objavlja sklepe 16. seje skupščine DARS d.d., ki je bila 28. avgusta 2019.

28.08.2019 VEČ
Splošne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet družbe DARS d.d. se je na današnji, 44. redni seji seznanil z nerevidiranimi rezultati za obdobje januar–junij 2019, ki so odlični. Družba je ustvarila prihodke v višini 251 milijonov evrov, 207 milijonov evrov EBITDA ter čisti poslovni izid v višini 78 milijonov evrov, kar je 20 odstotkov več kot v prvem polletju 2018.

26.08.2019 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudbe morajo prispeti v glavno pisarno najkasneje do srede, 28. avgusta 2019, najkasneje do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d., Izpostava Ljubljana, Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

19.08.2019 VEČ
Splošne novice
Zapora izvoza s severne ljubljanske obvoznice na Šmartinsko cesto

Na severni ljubljanski obvoznici H3 bo predvidoma od torka, 6. avgusta 2019, zvečer do vključno 18. avgusta 2019 iz smeri Bežigrada (Dunajska cesta) zaprt izvoz Nove Jarše, ki vodi na Šmartinsko cesto. Zapora je potrebna zaradi rekonstrukcije območja priključevanja z obvoznice na Šmartinsko cesto. Dela potekajo pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

06.08.2019 VEČ
Splošne novice
Zaradi zapore regionalne ceste v Sneberjih obvoz po avtocesti brez vinjete

Regionalna cesta R3-644/1356 Ljubljana (Šmartinska)–Šentjakob bo predvidoma med 6. avgustom in 20. decembrom 2019 zaprta za ves promet zaradi graditve meteorne kanalizacije v naselju Sneberje. Med zaporo bodo vozniki lahko uporabili avtocesto A1 in hitro cesto H3 kot obvozni cesti brez vinjete.

02.08.2019 VEČ
Splošne novice
Z novim sistemom cestninjenja prihranek energije za eno hidroelektrarno

Zelo pozitiven vpliv na zmanjšanje vplivov prometa na okolje je imela uspešna uvedba sistema DarsGo, sodobnega elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone. Tovornim vozilom se ni več treba zaustavljati na cestninskih postajah, kar zmanjšuje porabo goriva in izpuste toplogrednih plinov.

28.06.2019 VEČ
Splošne novice
Sprememba pogojev za izredne prevoze skozi predor Karavanke

Družba DARS kot upravljavec slovenskih avtocest in hitrih cest ter Asfinag sta kot upravljavca predora Karavanke z namenom zagotavljanja čim višje ravni prometne varnosti sprejela spremenjene pogoje izvajanja izrednih prevozov skozi predor Karavanke. Izredni prevozi namreč v enocevnem predoru predstavljajo prometnovarnostno tveganje.

22.05.2019 VEČ
Splošne novice
Nudimo strokovna izobraževanja

Minili so časi cestarjev s »šajtrgo« in lopato. Nove cestne povezave postajajo vse pametnejše. Cilj sodobne cestne infrastrukture je omogočiti hitrejši pretok potnikov, blaga in storitev, tudi z uporabo tehnološko naprednih komunikacij in informacijske tehnologije, po drugi strani pa še bolj kakovostno skrbeti za obstoječo infrastrukturo.

17.05.2019 VEČ
Splošne novice
Izogni se zastojem – uporabi aplikacijo DarsPromet+

Družba Dars v okviru evropskega projekta C-Roads preizkuša tehnologije za tako imenovano C-ITS (Cooperative Inteligent Transport Systems) neposredno komunikacijo in izmenjavo informacij med avtomobili na eni strani ter obcestno infrastrukturo in nadzornimi centri na drugi (V2X).

25.04.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ