Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Poostren nadzor nad uporabo e-vinjet

Bližajo se velikonočni in prvomajski prazniki, ko se domačim uporabnikom avtocestnega omrežja pridruži tudi veliko tujih voznikov. Zato je v prihodnjih dneh na celotnem avtocestnem omrežju pričakovati poostren nadzor nad uporabo e-vinjet.

12.04.2022 VEČ
Splošne novice
Kadrovske štipendije 2022

Raznolikost dela v DARS je zelo velika, kar omogoča mladim, da s primerno zavzetostjo in delom uresničujejo svoje strokovne interese in karierne ambicije. Mladim do zaposlitve pomagamo tudi s kadrovskimi štipendijami.

12.04.2022 VEČ
Splošne novice
Odziv družbe DARS na novi zakon o cestah

V Državnem zboru RS je bil sprejet nov zakon o cestah, ki med drugim v 7. členu določa (kot že do sedaj veljavni zakon), da je DARS kot upravljavec avtocest in hitrih cest odgovoren za izvajanje storitev odstranjevanja poškodovanih ali pokvarjenih vozil ter da lahko za odstranjevanje poškodovanih ali pokvarjenih vozil izbere izvajalca odvoza vozil.

08.04.2022 VEČ
Splošne novice
Razvoj novih tehnologij v prometu

DARS že dlje časa uspešno predstavlja Slovenijo v velikem evropskem projektu C-Roads, kjer 18 držav usklajuje razvoj na področju sodobnih t. i. kooperativnih inteligentnih transportnih sistemov (C-ITS).

08.04.2022 VEČ
Splošne novice
Nova podoba malih počivališč

Začenja se prenova malih počivališč na slovenskem avtocestnem omrežju, ki bodo imela po končani prenovi poenoteno celostno podobo, ki bo urbana in moderna. Poleg parkirnih prostorov bodo po novem na vseh malih počivališčih okrepčevalnica, sanitarije, ločen prostor za kadilce s kadilnico, otroško igrišče, prostor za počitek in rekreacijo ter informacijska točka.

01.04.2022 VEČ
Splošne novice
Preverite, za katero registrsko označbo ste kupili e-vinjeto

Pri nadzoru uporabe e-vinjet smo zaznali več primerov, ko so uporabniki avtocestnega omrežja sicer kupili e-vinjeto, vendar za napačno registrsko označbo. Uporabnike pozivamo, naj na potrdilu o nakupu e-vinjete znova preverijo registrsko označbo, za katero so kupili e-vinjeto.

28.03.2022 VEČ
Splošne novice
Dobro obveščen voznik je varen voznik

Prometnoinformacijski center za državne ceste (PIC), ki sta ga ustanovili Direkcija RS za infrastrukturo in Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, je 15. marca 2022 dopolnil šestnajsto leto uspešnega delovanja. Prometne informacije so voznikom in medijem ves čas na voljo na številnih informacijskih kanalih.

15.03.2022 VEČ
Splošne novice
Pojasnilo v zvezi z oglobljenim voznikom avtobusa

V družbi DARS smo na podlagi zakonskih možnosti sprejeli odločitev, da so v luči vojne v Ukrajini do nadaljnjega vsa vinjetna vozila z ukrajinskimi registrskimi številkami do preklica opravičena plačila cestnine na vseh avtocestah in hitrih cestah v našem upravljanju – teh je med 350 in 450 na dan.

14.03.2022 VEČ
Splošne novice
Opozorila o vožnji v nasprotno smer na aplikaciji Promet+ 

Na aplikaciji za mobilne naprave Promet+ odslej lahko prejemate zvočna in tekstovna opozorila o nevarnosti vožnje v nasprotno smer. Dovolj je, da imate odprto aplikacijo in omogočeno lokacijo.

08.03.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ