Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Poplačniško plačevanje cestnine s plačilno kartico Magna

01.07.2005
Storitev poplačniškega, odloženega plačevanja cestnine (POP ABC) omogoča plačevanje cestnine enkrat mesečno za nazaj, glede na dejansko uporabo cestninskih cest v preteklem mesecu.  Ustavljanje na stezah cestninskih postaj zaradi vplačila dobroimetja na elektronski medij ni več potrebno, s tem pa se dodatno poveča tudi prepustnost cestninskih stez.
 
Uporabniki, ki se odločijo za povezavo elektronskega medija in Magna kartice, lahko elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter kadarkoli prekategorizirajo iz predplačniške v poplačniško. Prekategorizacija se izvede na cestninski postaji in sicer tako, da uporabnik z vozilom, v katerem je pravilno nameščena elektronska tablica sistema ABC, zapelje na kombinirano stezo ene od izstopnih cestninskih postaj, pobiralcu cestnine izroči Magna kartico in zaprosi za prekategorizacijo elektronske tablice; v primeru DARS kartice in DARS kartice Transporter je prekategorizacija le-teh iz predplačniških v poplačniške možna na vsaki cestninski stezi, z izjemo hitrih stez ABC sistema. Vsak uporabnik, ki elektronski medij (elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter) prekategorizira v poplačniškega, ga lahko kadarkoli prekategorizira nazaj v predplačniškega. Na eno Magna kartico je možno povezati enega od navedenih elektronskih medijev (ali elektronsko tablico sistema ABC, ali DARS kartico ali DARS kartico Transporter).
 
Storitev odloženega, poplačniškega plačevanja cestnine (POP ABC) je DARS d.d. uvedel februarja 2004, najprej v povezavi z Diners kartico, za zavezance za DDV ter tudi pogodbeno za vse tri elektronske medije (elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico in DARS kartico Transporter), poslej pa jo bodo lahko uporabljali tudi imetniki Petrolove plačilne kartice Magna, ki jo sicer uporabniki slovenskih avtocest najbolj pogosto uporabljajo za plačevanje cestnine.
Nazaj