Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Reševalna vaja v predoru Karavanke uspešna

02.06.2005
Za reševalno vajo so na slovenski strani  enocevnega predora Karavanke simuirali nesrečo cisterne z nevarno snovjo, ki ji popusti ventil, voznika pa omamijo hlapovi. Nesrečo v predoru je prek video nadzora ugotovil vodilni operater pristojne avtocestne vzdrževalne baze Hrušica, obveščanje pa je potekalo skladno s posameznimi intervencijskimi načrti – Družbe za avtoceste v RS (DARS), Uprave RS za zaščito in reševanje, prometne policije in operativno-komunikacijskega centra ter gasilsko reševalne službe.  
 
Kot je znano, je letošnje testiranje 49 predorov v 14 evropskih državah, ki ga je v okviru projekta Euro Tap izvajal ADAC v sodelovanju z nacionalnimi avto klubi, pokazalo, da se varnost v evropskih predorih izboljšuje. Slovenska predora Dekani in Kastelec sta bila ocenjena z najvišjo oceno "zelo dobro" in sta se med 49 ocenjevanimi predori uvrstila na 4. in 5. mesto. Predor Karavanke, ki kot enocevni predor ne more dobiti najvišje ocene, je dobil oceno "zadovoljivo".
Nazaj