Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Na avtocestah dodatne videokamere za lažje načrtovanje prometa

25.03.2005
Dosedanjim videokameram se je danes pridružilo 25 novih, tudi na ljubljanskem avtocestnem obroču.  Vozniki si tako z videokamerami lahko pomagajo pri načrtovanju potovanja na vseh štirih avtocestnih krakih in se še pred odhodom na pot izognejo morebitnim zastojem; posnetki kamer se na spletnem naslovu družbe osvežujejo vsako minuto.

Na ljubljanski obvoznici je po novem devet videokamer, katerih slike so dostopne na spletu (razcep Kozarje, priključek Podutiška, nadvoz Ledarska, priključek Vodnikova, razcep Zadobrova, nadvoz Letališka in predor Golovec). Z videokamerami so po novem opremljeni tudi priključek Brezovica na avtocesti Ljubljana – Koper, konec gorenjske avtoceste v Ljubljani ter priključek Brod na istem odseku.
 
Na gorenjskem avtocestnem kraku sta dve novi videokameri na priključku Tržič, na začetku štajerskega avtocestnega kraka Ljubljana – Blagovica je ena, na avtocestnem odseku Maribor – Trojane pa je šest novih videokamer:  viadukti Slatina in Škedenj ter cestninska postaja Tepanje. Tri nove videokamere so še na avtocesti Šentilj – Pesnica,  in sicer na nadvozu Pesnica ter priključku Šentilj.     
 
Informacije o razmerah na (avto)cestah voznikom pomagajo pri načrtovanju potovanj, s tem pa k manjšim prometnim obremenitvam na njih. DARS je leta 2001 razvil informacijski sistem, ki uporabnikom avtocest omogoča pridobivanje informacij o razmerah na avtocestah in hitrih cestah v njegovem upravljanju ter drugih informacij, pomembnih za čim krajšo, čim prijetnejšo, zlasti pa čim varnejšo vožnjo. Uporabniki avtocest lahko informacije o razmerah na avtocestah dobijo še preden se odpravijo na pot na spletnem naslovu www.dars.si, na poti pa na glasovni postaji DARS  info@tel – brezplačni telefonski številki 080 22 44, multimedijskih kioskih info@stop na večjih avtocestnih počivališčih ter na informacijskih portalih nad avtocesto. DARS informacijski sistem ves čas posodablja, tako tehnično kot vsebinsko, s ciljem uporabnikom avtocest omogočiti čim bolj kakovostne informacije. Priporočamo tudi, da poslušate redna prometna poročila na Radiu Slovenija, ki je slišen praktično na celotnem slovenskem ozemlju, na frekvencah 88,5, 90.9, 91.8, 92.9, 94.1 in 96.4 FM.
Nazaj