Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Priznanja najbolj urejenim cestninskim postajam

09.02.2005
Cestninska postaja Hrušica si je po mnenju Turistične zveze Slovenije prvo nagrado prislužila v kategoriji starejših cestninskih postaj, med katerimi ji sledita Torovo in Ljubljana - zahod. V kategoriji novejših cestninskih postaj se je najbolje odrezala cestninska postaja Dob, in sicer pred postajama Kompolje in Pesnica.

Med počivališči z bencinskim servisom in gostinsko ponudbo je komisija prvo mesto podelila počivališču Lom I, za njim sta se uvrstila počivališča Jesenice II in Tepanje I. V kategoriji počivališč z bencinskim servisom in bifejem je prvo mesto zasedlo počivališče Lukovica I, sledita mu obe počivališči Ravbarkomanda.

V kategoriji počivališč z bencinskim servisom in trgovino prvouvrščenemu počivališču Jesenice I sledita počivališči Podsmreka in Šempas. Med počivališči z gostinsko ponudbo in brez bencinskega servisa pa je po mnenju komisije najbolj urejeno počivališče Lipce I, ki se je uvrstilo pred počivališči Zima I in Risnik.

Turistična zveza je ocenjevanje počivališč ob avtocestah v sodelovanju z Družbo za avtoceste v RS lani izvedla že tretjič, ocenjevanje cestninskih postaj pa sedmič. Štiričlanska komisija je pri slednjih ocenjevala urejenost cestninskih kabin in cestninskih stez, nošenje uniform pobiralcev cestnine, hitrost opravljenega dela ter urejenost okolice. Pri ocenjevanju 35 počivališč ob avtocestah pa je upoštevala izgled počivališč, urejenost objektov, gostinsko ponudbo in druge storitve ter urejenost bencinskih servisov, so še navedli v turistični zvezi.
Nazaj