Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Sklenjeni pogodbi za izvedbo glavnih gradbenih del na avtocestnem odseku Cogetinci – Vučja vas v vrednosti 18 milijard tolarjev

22.12.2004
Danes oddana pogodbena dela zajemajo poleg izgradnje 8,6 km avtocestne trase tudi izgradnjo 15 premostitvenih objektov (treh viaduktov, pet mostov, sedem nadvozov), dveh opornih zidov, cestninske postaje Dragotinci, avtocestnega priključka Sveti Jurij ter 31 deviacij (prestavitev cest) v skupni dolžini 13,6 km. Rok izvedbe vseh glavnih gradbenih del je 30 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.
Avtocestni odsek Cogetinci – Vučja vas je v celoti dolg sicer 11,9 km in del pomurskega kraka avtoceste A5. Z današnjo pogodbo sta tako oddani v gradnjo dve tretjini dolžine celotnega odseka (8,6 km), ki se bo navezal na že zgrajeni odsek Vučja vas – Beltinci, na katerem je tudi najdaljši most na slovenskih cestah. Prva tretjina dolžine tega odseka bo oddana v gradnjo prihodnje leto, saj je potrebno niveleto tega dela avtoceste uskladiti z niveleto predhodnega odseka Spodnja Senarska – Cogetinci, ki bo umeščen v prostor predvidoma še pred pomladjo prihodnje leto, ko je predviden sprejem vladne uredbe o državnem lokacijskem načrtu za ta odsek.
Nazaj