Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Sklenjene pogodbe za raziskovalni rov v Šentviškem hribu in nadaljevanje gradnje odseka hitre ceste Škofije - Srmin

29.03.2004
Osemsto metrov dolg raziskovalni rov v Šentviškem hribu vzdolž poteka bodočega predora Šentvid, na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze, dolžine 3,7 km, bo gradilo podjetje SCT. Vrednost pogodbe znaša 801 milijon tolarjev, rok za dokončanje raziskovalnega rova pa je štiri mesece od uvedbe izvajalca v delo. Na podlagi geoloških podatkov iz raziskovalnega rova ter prometnih podatkov bo možna ekonomska preveritev izgradnje uvoznih in izvoznih pasov iz oziroma v predor Šentvid, to je odločitev o gradnji dvo ali tripasovnega predora.  

Traso na odseku hitre ceste Škofije - Srmin, v dolžini 1,7 km, bodo v skupnem nastopu gradila podjetja Primorje, SCT, Kraški zidar in Cestni podjetje Ljubljana. Vrednost pogodbe za navedena dela znaša 1,7 milijarde tolarjev, rok za dokončanje del pa je 16 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Pokriti vkop in nadvoz na 1,7 km dolgem delu hitre ceste Škofije - Srmin bodo v skupnem nastopu gradila podjetja SCT, Primorje in Kraški zidar. Pogodbena vrednost znaša 2,5 milijarde tolarjev, rok za izgradnjo objektov pa je 12 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. 

Avtocestni odsek Šentvid - Koseze bo dokončan in predan prometu leta 2006. Prvih 700 metrov odseka hitre ceste Škofije - Srmin, skupne dolžine 2,4 km, bo predanih prometu sočasno z avtocestnim odsekom Klanec - Ankaran predvidoma še v letošnjem letu (če bodo to dopuščali vremenski in tehnični pogoji, sicer pa pomladi leta 2005), preostalih 1,7 km pa v letu 2005.
Nazaj