Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Začasna prestavitev Celovške ceste

19.03.2004
Začasna prestavitev Celovške ceste ter kolesarskih in pešpoti je potrebna zaradi izvedbe nekaterih del na avtocestnem odseku Šentvid – Koseze, in sicer zaradi podaljšanja obstoječe galerije Šentvid, dolžine 240 m, za 170 m in nadalje zaradi gradnje predora Šentvid. Poleg dela trase Celovške ceste, ki bo začasno prestavljen v soboto zjutraj, so že bili prestavljeni tudi vsi komunalni vodi (kanalizacija, vodovod, plin ipd.) ter javna razsvetljava. Začasno sta bila v stran premaknjena tudi izvoz in uvoz na gorenjski avtocesti krak. 

V območju med izvozno in uvozno rampo na gorenjski avtocestni krak izvajalci že vgrajujejo  pilote, ki bodo omogočali varno podaljšanje obstoječe galerije Šentvid in naprej gradnjo predora Šentvid. Izvajalci bodo pilote vgradili še na mesto obstoječe trase Celovške ceste, po njeni začasni prestavitvi. Po izvedbi teh del bo Celovška cesta in tudi ostale začasno prestavljene prometne poti, vključno z začasno prestavljenimi komunalnimi vodi in javno razsvetljavo, povrnjene v prvotno stanje, predvidoma v začetku julija letos.

Za izgradnjo avtocestnega odseka Šentvid – Koseze, dolžine 3,7 km, sta bili do sedaj sklenjeni dve gradbeni pogodbi v skupni vrednosti 3,08 milijarde tolarjev. Pogodbo za prestavitev plinovoda, v vrednosti 151,6 milijona tolarjev, je DARS 10.9.2003 sklenil s podjetjem SCT. Dela po tej pogodbi so v celoti zaključena. Pogodbo v vrednosti 2,93 milijarde tolarjev, ki vključuje izgradnjo začasnega jeklenega nadhoda nad galerijo Šentvid, povoznega platoja Pržan na južni strani Šentviškega hriba ter začasno prestavitev Celovške ceste, vključno s podaljšanjem obstoječe galerije Šentvid za 170 m ter izgradnjo podhoda vzdolž Prušnikove ulice, je DARS 5.11.2003 sklenil s podjetji SCT, Primorje ter Cestnim podjetjem Ljubljana, ki dela izvajajo v skupnem nastopu. V prihodnjem tednu bo sklenjena pogodba za raziskovalni rov, ki bo pokazal natančno sestavino Šentviškega hriba, pod katerim bo potekal predor Šentvid.

Avtocestni odsek Šentvid – Koseze bo predan prometu predvidoma leta 2006, v celoti pa bo dokončan leta 2007. 

Nazaj