Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Začetek gradnje obvoznice Pragersko

05.12.2003

Izvajalci bodo z gradnjo obvoznice Pragersko začeli v štirinajstih dneh od uvedbe v delo. Pogodba za izgradnjo obvoznice Pragersko vključuje: izgradnjo obvoznice v dolžini 6 km, dostopnih poljskih poti v dolžini 4,5 km, priključkov Pragersko, Spodnja Gorica in Šikole, deviacij (prestavitev), premostitvenih objektov (2 mostov, 3 podvozov, podhoda in ploščatega prepusta), izgradnjo komunalne in energetske infrastrukture, vodnogospodarske ureditve, postavitev prometne opreme in signalizacije ter krajinsko ureditev.
 
Investicijski program za obvoznico Pragersko je potrjen, izdelana in potrjena je projektna dokumentacija (projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja ter projekt za izvedbo), pridobljeno je gradbeno dovoljenje. Prav tako so izvedena arheološka izkopavanja, odkupi zemljišč pa so v zaključni fazi. 

Pogodbeni rok za dokončanje navedenih del je 18 mesecev od uvedbe v delo, kar pomeni, da bo obvoznica Pragersko dokončana in predana prometu sredi leta 2005. 

Nazaj