Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Sklenjeni pogodbi za izvedbo elektro-strojnih del v predorih Kastelec in Dekani

27.10.2003
Obe predorski cevi predora Kastelec sta bili prebiti aprila letos. V desni predorski cevi se trenutno gradi notranji betonski obok, zgraditi je potrebno še 900 m notranjega oboka, dokončati pa je potrebno še odvodnjavanje in betonsko vozišče v obeh predorskih ceveh. Predor gradita v skupnem nastopu Primorje in JägerBau, pogodbena vrednost pa znaša 6,9 milijarde tolarjev.

Desna cev predora Dekani (gledano iz smeri Kopra proti Ljubljani) je bila prebita 6. oktobra letos, leva predorska cev pa bo prebita predvidoma v sredini meseca novembra. Izkopati je potrebno še 68 m leve predorske cevi. Predor Dekani gradi podjetje SCT, pogodbena vrednost pa znaša 15,9 milijarde tolarjev.

Trenuten potek del na celotnem avtocestnem odseku Klanec – Ankaran omogoča njegovo dokončanje in predajo prometu konec leta 2004, sicer pa pogodbeni roki posameznih del potečejo pomladi 2005.
Nazaj