Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vaja rudarske reševalne službe v predoru Trojane

23.10.2003
Rudarska reševalna služba bo v vzhodni levi cevi predora Trojane simulirala požar na kamionu pri vožnji iz predora. Na mestu dogodka, ki bo oddaljen približno 200 metrov od delovišča – čela predora, kjer poteka izkop, naj bi požar uničil cev za prezračevanje. Ogroženih naj bi bilo šest delavcev, ki niso opremljeni s samoreševalci za prehod skozi požarno območje. Po končani vaji bo krizni štab predstavil potek reševanja in analizo vaje.

Vzhodna desna cev predora Trojane, dolžine 2.821 metrov, je bila prebita 1.10.2003. Leva predorska cev, dolžine 2.900 metrov, v kateri se bo vaja odvijala, pa bo po predvidevanjih zaradi težjih geoloških razmer in s tem večje zahtevnosti, ki jo pogojujejo tudi objekti nad predorom, prebita predvidoma še pred pomladjo prihodnjega leta.
Nazaj