Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Elektrostrojna dela v predorih Dekani in Kastelec bo izvajal SCT

22.10.2003

DARS je danes prejel sklep Državne revizijske komisije št. 018-220/03-22-1633 z dne 17.10.2003, s katerim je le-ta odločila o revizijskih zahtevah ponudnikov SCT in Iskra sistemi v postopku oddaje javnega naročila izvedba elektrostrojnih del v predorih Kastelec in Dekani.

Državna revizijska komisija je ugodila revizijskima zahtevama vlagateljev revizije in razveljavila drugo in tretjo točko sklepa uprave DARS z dne 26.8.2003, s katerima je le-ta razveljavila sklep o izbiri ponudnika SCT kot najugodnejšega ponudnika, sprejetega kot posledico ugotovitve, da v postopku oddaje navedenega javnega naročila nista pridobljeni dve pravilni ponudbi. Navedena odločitev Državne revizijske komisije pomeni, da je prvotna odločitev uprave DARS, s katero je le-ta določila kot najugodnejšega ponudnika v tem razpisnem postopku ponudnika SCT, postala za DARS kot naročnika zavezujoča. S tem je predmetni postopek oddaje javnega naročila uspešno končan, delo pa bo prevzel najugodnejši ponudnik, SCT, d.d..

DARS bo na podlagi navedene odločitve Državne revizijske komisije v najkrajšem možnem času sklenil pogodbo za izvedbo elektrostrojnih del v predorih Kastelec in Dekani z najugodnejšim ponudnikom na mednarodnem javnem razpisu, družbo SCT, za ponujeno ceno 5,122 milijarde SIT, ter s tem zagotovil izvedbo del v načrtovanih rokih. V kolikor  bi DARS ravnal drugače, bi odškodninsko odgovarjal zaradi kršitve obveznosti v skladu z določbami obligacijskega zakonika, zakona o javnih naročilih ter zakona o reviziji postopkov javnega naročanja.

Pravočasna sklenitev pogodbe za izvedbo elektrostrojne opreme predorov Kastelec in Dekani in čimprejšnji začetek izvedbe teh del, glede na potek del na avtocestnem odseku Klanec - Ankaran (Srmin), omogoča dokončanje celotnega avtocestnega odseka predvidoma že do konca leta 2004, čeprav pogodbeni roki za izvedbo posameznih del potečejo pomladi 2005.

Nazaj