Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Še ena pogodba za izgradnjo hitre ceste preko Rebernic

11.08.2003
Poleg izgradnje 1,8 km dolge trase hitre ceste vključuje pogodba tudi izgradnjo deviacij (prestavitev) gozdnih in poljskih poti, izgradnjo podvoza za deviacijo poljske poti s kesonom ter izgradnjo začasne navezave hitre ceste na glavno cesto na območju Mlak.

Do danes so bile za izgradnjo hitre ceste preko Rebernic sklenjene tri pogodbe v skupni vrednosti 14,4 milijarde tolarjev (vključno z današnjo pa za več kot 16 milijard tolarjev), in sicer za izgradnjo prestavitev (deviacij), vodo-oskrbe Zgornje Vipavske doline in viadukta Šumljak, za izgradnjo 5 km dolge trase in viaduktov Rebernice in Na Polancah ter za rekonstrukcijo daljnovoda. Trenutno so v gradnji viadukt Šumljak, vodooskrba Zgornje Vipavske doline, trasa, pilotne stene, podporni in oporni zidovi, pokriti vkopi ipd.. Z gradnjo pa se je začelo na viaduktih Na polancah ter Rebernice.

Odsek hitre ceste Razdrto - Vipava (Rebernice), dolžine 10,6 km, bo dokončan in predan prometu predvidoma leta 2007.

Nazaj