Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Podelitev priznanj najbolje urejenim cestninskim postajam in počivališčem ob slovenskih avtocestah

29.01.2003
Štiričlanska komisija TZS je pri ocenjevanju cestninskih postaj upoštevala naslednje kriterije: urejenost cestninskih kabin in cestninskih stez, nošenje uniform pobiralcev cestnine, hitrost opravljenega dela ter urejenost okolice. Po teh kriterijih je komisija za najbolj urejeno starejšo cestninsko postajo izbrala cestninsko postajo Hrušica, priznanje za 2. mesto si je prislužila cestninska postaja Postojna, priznanje za 3. mesto pa cestninska postaja Ljubljana - zahod. Med novejšimi cestninskimi postajami je komisija kot najbolj urejeno izbrala cestninsko postajo Bazara, priznanje za 2. mesto je dobila cestninska postaja Kompolje, priznanje za 3. mesto pa cestninska postaja Slovenske Konjice.

TZS je letos prvič priznanja za urejenost podelila tudi počivališčem. Pri ocenjevanju je komisija upoštevala naslednje kriterije: izgled počivališč, gostinska ponudba in druge storitve, urejenost gostinskih objektov ter bencinskih servisov. Počivališča so razdelili v tri kategorije. V kategoriji počivališč z bencinskim servisom in gostinsko ponudbo je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Hrušica, iz smeri Jesenic proti Ljubljani (najemnik je Petrol, d.d.), za 2. mesto počivališče Lom, iz smeri Ljubljane proti Kopru (najemnik je Petrol, d.d.), kjer je TZS danes podeljevala priznanja, za 3. mesto pa počivališče Tepanje, iz smeri Maribora proti Celju (najemnik je Petrol, d.d.). V kategoriji počivališč z bencinskim servisom je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Kozina (najemnik je Petrol, d.d.), za 2. mesto počivališče Hrušica iz smeri Ljubljane proti Jesenicam (najemnik je Petrol, d.d.), za 3. mesto pa počivališče Lukovica, iz smeri Ljubljane proti Celju (najemnik je Petrol, d.d.). V kategoriji počivališč z gostinsko ponudbo je priznanje za 1. mesto dobilo počivališče Lipce, iz smeri Jesenic proti Ljubljani (najemnik je Janez Tičar s.p.), za 2. mesto počivališče Lipce, iz smeri Ljubljane proti Jesenicam (najemnik je Janez Tičar s.p.), za 3. mesto pa počivališče Polskava, iz smeri Celja proti Mariboru.
Nazaj