Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zgrajeni avtocesti Vransko - Trojane in Kompolje - Krtina

28.06.2002
Vrednost izvedenih del na obeh odsekih, vključno z davkom na dodano vrednost, je manjša od investicijskih vrednosti, predvidenih v investicijskih programih, v katerih DDV ni bil upoštevan, pač pa takrat veljavni 3 % prometni davek. Tako znaša vrednost izvedenih del na odseku Vransko - Trojane 29,948 milijard tolarjev, namesto v investicijskem programu predvidenih 34,032 milijard tolarjev (stalne cene, nivo marec 1996). Vrednost izvedenih del na odseku Kompolje - Krtina pa znaša 9,454 milijarde tolarjev, namesto v investicijskem programu predvidenih 11,232 milijard tolarjev (prav tako po stalnih cenah, nivo marec 1996).

Na odseku Vransko - Trojane je trenutno najdaljši slovenski dvocevni avtocestni predor (Jasovnik, dolžine 1612 oz. 1633 metrov) in trenutno najdaljši viadukt (Ločica, dolžine 869 oz. 849 metrov).

Ker sta oba avtocestna odseka cestninska, se bo za njuno uporabo neposredno po njuni dejanski predaji prometu - predvidoma v večernih urah - začelo zaračunavati cestnino. Na cestninski postaji Vransko bo tako cestnina za uporabo 27,5 km avtoceste od Arje vasi do Trojan znašala 280 tolarjev za prvi cestninski razred (od ponedeljka, 1. julija, pa 290 tolarjev), na novozgrajeni cestninski postaji Kompolje pa bo cestnina za uporabo 18,1 km dolgega avtocestnega odseka Kompolje - Ljubljana znašala 180 tolarjev za prvi cestninski razred (od ponedeljka, 1. julija, pa 190 tolarjev).
Nazaj