Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Sklenjene pogodbe za nadaljevanje gradnje odsekov Krška vas – Obrežje in Kronovo - Smednik

02.07.2002
Traso 11,5 km dolgega avtocestnega odseka Krška vas Obrežje bodo gradili izvajalci v skupnem nastopu (joint – venture) SCT, Cestno podjetje Novo mesto in Primorje, za pogodbeno vrednost 12,6 milijard tolarjev in z rokom dokončanja del 20 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Štirinajst premostitvenih objektov (viadukt, dva mostova, tri nadvoze, pet podhodov, tri podvoze) in ploščate prepuste na istem odseku pa bodo gradili GIZ Gradis, Cestno podjetje Maribor in SGP Kraški Zidar v skupnem nastopu (joint- venture). Pogodbena vrednost izgradnje teh objektov znaša 2,1 milijard tolarjev, pogodbeni rok za dokončanje del pa je 7 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

Na avtocestnem odseku Kronovo – Smednik, od Dobruške vasi do Smednika, bo 11 objektov (pet mostov, štiri prepuste ter podvoz in nadvoz) gradil Gradis nizke gradnje za pogodbeno vrednost 654 milijonov tolarjev. Pogodbeni rok za dokončanje teh del je 7 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

Dars je že pred mesecem dni sklenil pogodbi v skupni vrednosti 2,4 milijarde tolarjev za izgradnjo 3,5 km dolge trase na avtocestnem odseku Kronovo – Smednik, od Dobruške vasi do Smednika, ter treh premostitvenih objektov (most, viadukt, nadvoz) na avtocestnem odseku Krška vas – Obrežje.

Oba avtocestna odseka bosta dokončana in predana prometu predvidoma v letu 2004.
Nazaj