Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Potek izgradnje severnega dela trase tretje razvojne osi

16.10.2018

Aktivnosti v zvezi z izgradnjo severnega dela trase tretje razvojne osi so že v polnem teku. DARS je letos za oba odseka bodoče cestne povezave Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec že sklenil pogodbe za parcelacijo, cenitev in odkup zemljišč ter za izvedbo arheoloških raziskav. Na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem je poleg tega sklenil tudi pogodbo za izvedbo geoloških raziskav in izdelavo projektne dokumentacije.

 

 

Parcelacija pretežno gozdnih zemljišč med Velenjem in Slovenj Gradcem je že izvedena, zato se bodo predvidoma še oktobra letos začele izvajati cenitve teh zemljišč. Cenilci bodo o nameravanem ogledu zemljišč posamezne lastnike predhodno obvestili. Po izdelavi cenitev sledi priprava ponudb in odkup zemljišč. Parcelacije kmetijskih in stavbnih zemljišč se bodo začele izvajati predvidoma v začetku prihodnjega leta, ko bodo znane projektne rešitve in posegi na zemljišča. Sledi enak postopek kot za gozdna zemljišča. Dela v zvezi z odkupovanjem objektov, predvidenih za odstranitev, pa so pretežno že zaključena.

Za potrebe izdelave projektne dokumentacije je izdelovalec že naredil pretežni del geodetskega posnetka terena, ki se bo po potrebi dopolnjeval. Trenutno se na terenu izvajajo geološko geomehanske raziskave tal, in sicer na območju Homca, Podgorja, Velenja in Škal, v nadaljevanju pa se bodo raziskave izvajale še na preostalih delih trase. Ravno tako bodo v času projektiranja potekali ogledi terena s strani izdelovalcev dokumentacije in izvajalcev raziskav.

 

Lastnike zemljišč na trasi vljudno prosimo, da pogodbenim izvajalcem s soglasji omogočijo izvajanje njihovih del. Le tako bomo vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.

 

Zainteresirani občani lahko vsa vprašanja v zvezi s potekom gradnje tretje razvojne osi naslovijo na elektronski naslov gp@dars.si. Osebno se lahko oglasijo tudi v informacijski pisarni, ki je odprta vsako prvo sredo v mesecu med 13. in 14. uro (v primeru praznika se prestavi na drugo sredo v mesecu) v prostorih Mestne občine Velenje (Titov trg 1, sejna soba v 3. nadstropju). Predstavniki DARS bodo občanom v času delovanja informacijske pisarne po predhodni najavi na voljo za individualne razgovore.

Vabimo tudi k ogledu podstrani, kjer s pomočjo posebnega semaforja aktivnosti predstavljamo trenutno stanje na projektu izgradnje tretje razvojne osi.

Nazaj